Ostružiny dobře ladí s whisky. Na likér se hodí cenově dostupná míchaná (blended) skotská, jejíž chuť lze dotáhnout opraženým kořením v celku (např. kardamom).
Suroviny
1 Ostružiny nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem.
2 Přidejte cukr a whisky, sklenici uzavřete a dobře protřepejte. Uložte na chladné a temné místo (ob den protřepejte, aby se cukr rozpustil) na nejméně 3 týdny, čím déle, tím lépe. Pravidelně ochutnávejte, likér je hotový, až budete spokojeni s chutí.
3 Pak přeceďte obsah sklenice přes mušelín, plátno či jemné sítko (cezení ale není nutné a ,opilé‘ ovoce také není k zahození) a uzavřete do velké sterilizované lahve.
Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media