Ostružinový likér

Ostružinový likér

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3266 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 372 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostružiny dobře ladí s whisky. Na likér se hodí cenově dostupná míchaná (blended) skotská, jejíž chuť lze dotáhnout opraženým kořením v celku (např. kardamom).

Suroviny

ostružiny 600 g
krupicový cukr 300 g
whiskey 750 ml

1 Ostružiny nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem.

2 Přidejte cukr a whisky, sklenici uzavřete a dobře protřepejte. Uložte na chladné a temné místo (ob den protřepejte, aby se cukr rozpustil) na nejméně 3 týdny, čím déle, tím lépe. Pravidelně ochutnávejte, likér je hotový, až budete spokojeni s chutí.

3 Pak přeceďte obsah sklenice přes mušelín, plátno či jemné sítko (cezení ale není nutné a ,opilé‘ ovoce také není k zahození) a uzavřete do velké sterilizované lahve.

Foto: Alex Luck
​Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit