Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinový likér
Ostružinový likér
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ostružinový likér

4.4/5 Počet hodnocení: 42
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3266 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 372 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostružiny dobře ladí s whisky. Na likér se hodí cenově dostupná míchaná (blended) skotská, jejíž chuť lze dotáhnout opraženým kořením v celku (např. kardamom).

Suroviny

Postup

1

Ostružiny nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem.

2

Přidejte cukr a whisky, sklenici uzavřete a dobře protřepejte. Uložte na chladné a temné místo (ob den protřepejte, aby se cukr rozpustil) na nejméně 3 týdny, čím déle, tím lépe. Pravidelně ochutnávejte, likér je hotový, až budete spokojeni s chutí.

3

Pak přeceďte obsah sklenice přes mušelín, plátno či jemné sítko (cezení ale není nutné a ,opilé‘ ovoce také není k zahození) a uzavřete do velké sterilizované lahve.

Foto: Alex Luck,​Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...