Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostružinový likér

Ostružiny dobře ladí s whisky. Na likér se hodí cenově dostupná míchaná (blended) skotská, jejíž chuť lze dotáhnout opraženým kořením v celku (např. kardamom).

Vydání: 2020/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 litr
Doba přípravy: Do 10 minut
+ macerace
P
Nápoj

Ingredience

    • 500–600 g ostružin
    • 300 g krupicového cukru
    • 750 ml skotské whisky

Příprava jídla

1 Ostružiny nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem.

2 Přidejte cukr a whisky, sklenici uzavřete a dobře protřepejte. Uložte na chladné a temné místo (ob den protřepejte, aby se cukr rozpustil) na nejméně 3 týdny, čím déle, tím lépe. Pravidelně ochutnávejte, likér je hotový, až budete spokojeni s chutí.

3 Pak přeceďte obsah sklenice přes mušelín, plátno či jemné sítko (cezení ale není nutné a ,opilé‘ ovoce také není k zahození) a uzavřete do velké sterilizované lahve.

Foto: Alex Luck
​Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bezinkový ocet

Trnkové želé s ginem

Přidat komentář