0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trnkové želé s ginem

Trnkové želé s ginem

2.5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Na 1–2 kusy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 143 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 33 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Želé z podzimního ovoce, jako je tohle nebo třeba kdoulové, tvoří ideální doprovod k sýrovým prkénkům. Trnkové želé spárujte s výrazným sýrem s modrou plísní – třeba s anglickým stiltonem či italskou gorgonzolou piccante.

Suroviny

trnky 300 g
jablko 250 g
nakrájených nahrubo včetně jádřinců
krupicový cukr
podle potřeby
nemusí být

1 Celé trnky a nakrájená jablka dejte do rendlíku a zalijte vodou. Přiveďte k varu a pak mírně vařte, aby ovoce změklo a zkašovatělo.

2 Propasírujte přes síto či pasírovací sáček a pyré zvažte. Pak ho vlijte do čistého rendlíku a přidejte cukr o stejné hmotnosti jako pyré a k tomu gin podle chuti. Přiveďte k varu a zvolna svařte dohusta.

3 Žáruvzdorné formičky vyložte pečicím papírem či potravinářskou fólií, vlijte do nich trnkovou hmotu a nechte tuhnout 2 hodiny, než je vyklopíte. Uchovávejte zabalené v chladničce.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč