Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trnkové želé s ginem

Trnkové želé s ginem

3.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 1–2 kusy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 143 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 33 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Želé z podzimního ovoce, jako je tohle nebo třeba kdoulové, tvoří ideální doprovod k sýrovým prkénkům. Trnkové želé spárujte s výrazným sýrem s modrou plísní – třeba s anglickým stiltonem či italskou gorgonzolou piccante.

Suroviny

trnky 300 g
jablko 250 g
nakrájených nahrubo včetně jádřinců
podle potřeby
nemusí být

Postup

1

Celé trnky a nakrájená jablka dejte do rendlíku a zalijte vodou. Přiveďte k varu a pak mírně vařte, aby ovoce změklo a zkašovatělo.

2

Propasírujte přes síto či pasírovací sáček a pyré zvažte. Pak ho vlijte do čistého rendlíku a přidejte cukr o stejné hmotnosti jako pyré a k tomu gin podle chuti. Přiveďte k varu a zvolna svařte dohusta.

3

Žáruvzdorné formičky vyložte pečicím papírem či potravinářskou fólií, vlijte do nich trnkovou hmotu a nechte tuhnout 2 hodiny, než je vyklopíte. Uchovávejte zabalené v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín