Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trnkové želé s ginem

Želé z podzimního ovoce, jako je tohle nebo třeba kdoulové, tvoří ideální doprovod k sýrovým prkénkům. Trnkové želé spárujte s výrazným sýrem s modrou plísní – třeba s anglickým stiltonem či italskou gorgonzolou piccante.

Vydání: 2020/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1–2 kusy
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí a tuhnutí 2:00
P
Chuťovka

Ingredience

    • 300 g trnek
    • 250 g jablek, nakrájených nahrubo včetně jádřinců
    • krupicový cukr podle potřeby
    • střik ginu (nemusí být)

Příprava jídla

1 Celé trnky a nakrájená jablka dejte do rendlíku a zalijte vodou. Přiveďte k varu a pak mírně vařte, aby ovoce změklo a zkašovatělo.

2 Propasírujte přes síto či pasírovací sáček a pyré zvažte. Pak ho vlijte do čistého rendlíku a přidejte cukr o stejné hmotnosti jako pyré a k tomu gin podle chuti. Přiveďte k varu a zvolna svařte dohusta.

3 Žáruvzdorné formičky vyložte pečicím papírem či potravinářskou fólií, vlijte do nich trnkovou hmotu a nechte tuhnout 2 hodiny, než je vyklopíte. Uchovávejte zabalené v chladničce.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bezinkový ocet

Ostružinový likér

Objevte spolu s námi britské dezerty

Přidat komentář