Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3962 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 338 g
Tuky 254 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokolada a lískové oříšky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proměňte je v tahle lahodná kolečka!

Suroviny

máslo 125 g
změklé
moučkový cukr 50 g
vanilkový cukr 1
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá
škrob 50 g
tmavá čokoláda 30 g
nastrouhaná
skořice 1 ČL
mletá
lískové oříšky 150 g
cca, celá, oloupaná
čokoláda 120 g
60%, roupuštěná ve vodní lázni

1 Máslo utřete s oběma cukry na krém. Mouku smíchejte se škrobem, hořkou čokoládou i skořicí. Směs postupně vmíchejte k máslovému krému a vytvořte hladké těsto. Rozdělte ho na tři díly, z každého vyválejte váleček o průměru 2 centimetry a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice.

2 Válečky krájejte na 1cm silná kolečka. Do středu každé placičky zapíchněte lískový oříšek, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10–15 minut.

3 Kolečka po vychladnutí z poloviny namáčejte v rozpuštěné čokoládě. 

Komentáře

Eva Šeligová

Manzelovi moc chutnaji, ale vzdycky se mi pri peceni uplne roztecou na tenkou placku. Kde delam chybu? Chladila sem pres noc.

Lucie Plachá

Nevím, ale mě se stalo tohle se vším cukrovím, když jsem zadělala těsta máslem a ne Herou. Heru používám léta, takže jsem se k ní rychle vrátila.

Lucie Velek

Dobrý den,
osobně bych zkusila snížit teplotu v troubě (já peču cukroví na 150–160 stupňů), také je možné plech s kuličkami před pečením na chvíli vložit do mrazáku, aby šly do trouby opravdu studené.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit