0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová kolečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3962 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 338 g
Tuky 254 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokolada a lískové oříšky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proměňte je v tahle lahodná kolečka!

Suroviny

máslo 125 g
změklé
moučkový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá
škrob 50 g
kukuřičný
tmavá čokoláda 30 g
nastrouhaná
skořice 1 ČL
mletá
lískové oříšky 150 g
celé, loupané
čokoláda 120 g
60%, roupuštěná ve vodní lázni

1 Máslo utřete s oběma cukry na krém. Mouku smíchejte se škrobem, hořkou čokoládou i skořicí. Směs postupně vmíchejte k máslovému krému a vytvořte hladké těsto. Rozdělte ho na tři díly, z každého vyválejte váleček o průměru 2 centimetry a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice.

2 Válečky krájejte na 1cm silná kolečka. Do středu každé placičky zapíchněte lískový oříšek, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10–15 minut.

3 Kolečka po vychladnutí z poloviny namáčejte v rozpuštěné čokoládě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

Eva Šeligová

Manzelovi moc chutnaji, ale vzdycky se mi pri peceni uplne roztecou na tenkou placku. Kde delam chybu? Chladila sem pres noc.

Lucie Plachá

Nevím, ale mě se stalo tohle se vším cukrovím, když jsem zadělala těsta máslem a ne Herou. Heru používám léta, takže jsem se k ní rychle vrátila.

Lucie Velek

Dobrý den,
osobně bych zkusila snížit teplotu v troubě (já peču cukroví na 150–160 stupňů), také je možné plech s kuličkami před pečením na chvíli vložit do mrazáku, aby šly do trouby opravdu studené.

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit