Nejkřehčí a nejsladší vánoční tajemství...
Suroviny
mouka pšeničná hladká
260
g
máslo
220
g
vlašské ořechy
160
g
mleté
moučkový cukr
70
g
žloutek
2
ks
promíchaný s vanilkovým cukrem, na obalení
promíchaný s moučkovým cukrem (výše), na obalení
Postup
1
Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutků připravte těsto a nechte ho v chladničce 2 hodiny odpočinout.
2
Tvarujte rohlíčky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
3
Pečte v troubě předehřáté na 170 ºC tak, aby byly shora bledé a zespodu zlátly.
4
Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
NĚCO NAVÍC
- Tajemství křehkosti drobného pečiva, jako jsou rohlíčky, je použití malého množství cukru. Když je ho víc, speče se a pečivo ztvrdne.
- Rohlíčky by měly být ve středové části silnější, aby se při obalování a ukládání nelámaly.
- My jsme letos pekli vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů, pokud ale dáváte přednost mandlím nebo lískovým oříškům, klidně sáhněte po nich.