Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 53
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4653 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 265 g
Tuky 351 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejkřehčí a nejsladší vánoční tajemství...

Související recepty

Suroviny

máslo 220 g
mleté
promíchaný s vanilkovým cukrem, na obalení
promíchaný s moučkovým cukrem (výše), na obalení

Postup

1

Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutků připravte těsto a nechte ho v chladničce 2 hodiny odpočinout.

2

Tvarujte rohlíčky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pečte v troubě předehřáté na 170 ºC tak, aby byly shora bledé a zespodu zlátly.

4

Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

NĚCO NAVÍC

  • Tajemství křehkosti drobného pečiva, jako jsou rohlíčky, je použití malého množství cukru. Když je ho víc, speče se a pečivo ztvrdne.
  • Rohlíčky by měly být ve středové části silnější, aby se při obalování a ukládání nelámaly.
  • My jsme letos pekli vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů, pokud ale dáváte přednost mandlím nebo lískovým oříškům, klidně sáhněte po nich.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...