0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4653 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 265 g
Tuky 351 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejkřehčí a nejsladší vánoční tajemství...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 260 g
máslo 220 g
vlašské ořechy 160 g
mleté
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
moučkový cukr
promíchaný s vanilkovým cukrem, na obalení
vanilkový cukr
promíchaný s moučkovým cukrem (výše), na obalení

Postup

1

Z mouky, másla, ořechů, cukru a žloutků připravte těsto a nechte ho v chladničce 2 hodiny odpočinout.

2

Tvarujte rohlíčky a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pečte v troubě předehřáté na 170 ºC tak, aby byly shora bledé a zespodu zlátly.

4

Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

NĚCO NAVÍC

  • Tajemství křehkosti drobného pečiva, jako jsou rohlíčky, je použití malého množství cukru. Když je ho víc, speče se a pečivo ztvrdne.
  • Rohlíčky by měly být ve středové části silnější, aby se při obalování a ukládání nelámaly.
  • My jsme letos pekli vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů, pokud ale dáváte přednost mandlím nebo lískovým oříškům, klidně sáhněte po nich.

Související články

Vyrobte si domácí vanilkový cukr
  • Tipy a triky

Vyrobte si domácí vanilkový cukr

Vytáhli jste právě z trouby nadýchanou bábovku? Dokončete své dílo sladkým sněhobílým popraškem. Na pocukrování je nejlepší pravý vanilkový cukr - připravte si i vy báječný domácí, jehož vůni se nic nevyrovná.  ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit