0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marokánky s kandovanou pomerančovou kůrou

Marokánky s kandovanou pomerančovou kůrou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 223
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 212 g
Tuky 106 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá rád kandovanou citrusovou kůru, může ji nahradit třeba sušenými brusinkami, hruškami, meruňkami...

Suroviny

mléko 125 ml
moučkový cukr 4 PL
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 10 g
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančová kůra kandovaná 80 g
na nudličky
třešně kandované 80 g
na kostičky
mandle loupané 160 g
na nudličky
čokoláda
na potření, lze nahradit čokoládovou polevou

Postup

1

V kastrůlku rozmíchejte mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi minutu do zhoustnutí. Vmíchejte vanilkový extrakt, kandované ovoce i mandle a odstavte z ohně.

2

Předehřejte troubu na 170 °C.

3

Na plech vyložený pečicím papírem dělejte z hmoty lžičkou hromádky. Zploštěte je nožem a pečte asi 10 minut dooranžova. Nechte vychladnout a pak sejměte z papíru.

4

Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu nebo polevu a štětcem potřete spodní rovnou stranu marokánek.

5

Nechte zatuhnout na mřížce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč