Marokánky můžete různě obměňovat, například pomocí různých barev čokolády či výběrem druhů kandovaného ovoce – kdo nemá rád kandovanou citrusovou kůru, může ji nahradit třeba sušenými brusinkami, hruškami, meruňkami...
Suroviny
mléko
125
ml
moučkový cukr
4
PL
máslo
20
g
mouka pšeničná hladká
10
g
vanilkový extrakt
1
ČL
na nudličky
třešně kandované
80
g
na kostičky
mandle loupané
160
g
na nudličky
na potření, lze nahradit čokoládovou polevou
Postup
1
V kastrůlku rozmíchejte mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi minutu do zhoustnutí. Vmíchejte vanilkový extrakt, kandované ovoce i mandle a odstavte z ohně.
2
Předehřejte troubu na 170 °C.
3
Na plech vyložený pečicím papírem dělejte z hmoty lžičkou hromádky. Zploštěte je nožem a pečte asi 10 minut dooranžova. Nechte vychladnout a pak sejměte z papíru.
4
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu nebo polevu a štětcem potřete spodní rovnou stranu marokánek.
5
Nechte zatuhnout na mřížce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Dvanáctero cukroví(12 receptů)