Upečte si letos linecké cukroví podle maminky naší redaktorky Stáni Moravcové. I když je jeho náplň tradičně rybízová, nic vám nebrání naplnit ho malinovou, meruňkovou nebo višňovou marmeládou.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
450
g
máslo
300
g
změklé
krupicový cukr
100
g
vanilkový cukr
1
bal
vejce
1
ks
žloutek
2
ks
vařené natvrdo, nastrouhané
z půlky biocitronu
rybízový džem
lze nahradit šípkovým džemem, na slepování
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dvanáctero cukroví(12 receptů )
- Jak na linecké cukroví, aby se vždy povedlo: Nejdůležitější je dokonalý poměr surovin(18 receptů )
- Využijte linecké těsto na maximum: Od slepované klasiky přes elegantní košíčky k jednoduchému cukroví, které stačí nakrájet(29 receptů )
- Hvězdy vánočního cukroví: Jak připravit dokonalé křehké linecké(17 receptů )
- Pečeme tradiční druhy vánočního cukroví: 39 léty prověřených receptů a tipy redaktorek Apetitu(41 receptů )