Upečte si letos linecké cukroví podle maminky naší redaktorky Stáni Moravcové. I když je jeho náplň tradičně rybízová, nic vám nebrání naplnit ho malinovou, meruňkovou nebo višňovou marmeládou.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
450
g
máslo
300
g
změklé
krupicový cukr
100
g
vanilkový cukr
1
bal
vejce
1
ks
žloutek
2
ks
vařené natvrdo, nastrouhané
z půlky biocitronu
rybízový džem
lze nahradit šípkovým džemem, na slepování
1 Všechny přísady zpracujte v těsto. Můžete ho nechat v chladu odležet.
2 Rozválejte na 3–5 mm silnou placku a vykrajujte. Pečte při 160 °C asi 15–20 minut do kuřátkově žluté barvy.
3 Těsto také lze protlačovat strojkem a upečené banánky pak máčet napůl v čokoládě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dvanáctero cukroví(12 receptů)
- Jak na linecké cukroví, aby se vždy povedlo (16 receptů)
- Pečeme tradiční druhy vánočního cukroví: 39 léty prověřených receptů a tipy redaktorek Apetitu(39 receptů)