Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecké cukroví od Stániny maminky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 138
Více než hodinu Velmi snadné Na 2-3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5484 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 540 g
Tuky 327 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si letos linecké cukroví podle maminky naší redaktorky Stáni Moravcové. I když je jeho náplň tradičně rybízová, nic vám nebrání naplnit ho malinovou, meruňkovou nebo višňovou marmeládou.

Suroviny

máslo 300 g
změklé
vejce 1 ks
vařené natvrdo, nastrouhané
z půlky biocitronu
rybízový džem
lze nahradit šípkovým džemem, na slepování

Postup

1

Všechny přísady zpracujte v těsto. Můžete ho nechat v chladu odležet.

2

Rozválejte na 3–5 mm silnou placku a vykrajujte. Pečte při 160 °C asi 15–20 minut do kuřátkově žluté barvy.

3

Těsto také lze protlačovat strojkem a upečené banánky pak máčet napůl v čokoládě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč