0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 102
Více než hodinu Velmi snadné Na 2-3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5484 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 540 g
Tuky 327 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si letos linecké cukroví podle maminky naší redaktorky Stáni Moravcové. I když je jeho náplň tradičně rybízová, nic vám nebrání naplnit ho malinovou, meruňkovou nebo višňovou marmeládou.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 450 g
máslo 300 g
změklé
krupicový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
vařené natvrdo, nastrouhané
citronová kůra
z půlky biocitronu
rybízový džem
lze nahradit šípkovým džemem, na slepování

1 Všechny přísady zpracujte v těsto. Můžete ho nechat v chladu odležet.

2 Rozválejte na 3–5 mm silnou placku a vykrajujte. Pečte při 160 °C asi 15–20 minut do kuřátkově žluté barvy.

3 Těsto také lze protlačovat strojkem a upečené banánky pak máčet napůl v čokoládě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit