Recepty s čokoládou
Čokoláda patří k nejoblíbenějším pochoutkám na světě. Vyrábí se z kakaových bobů a tvoří základ mnoha dezertů, moučníků, dortů a zákusků. Využívají se všechny její podoby – hořká, mléčná i bílá. Uplatnění nachází v těstech, korpusech, polevách, krémech, náplních i jako ozdobné dekorace. Její pojmenování má původ v jazyce Nahuatlů, původních obyvatel středního Mexika, kde se kakaovník pěstoval již před 3 tisíci let.
...
Čokoláda je nejen chutná, ale v přiměřených dávkách také zdravá. Čokoláda s vysokým podílem kakaa obsahuje relativně málo cukru a hodně antioxidantů, má příznivý plýv na kardiovaskulární systém i nervovou soustavu. Je považována za přírodní afrodiziakum. Čokoláda je dostupná v mnoha variantách.
Celý popis