Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný losos se sauce verte

Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí! 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Maso

Ingredience

    • velká hrst listů hladkolisté petrželky
    • malá hrst lístků estragonu
    • malá hrst lístků máty
    • malá hrst lístků bazalky
    • 2 vaničky řeřichy, lístky ostříhané
    • 2 sardelové řezy, nasekané najemno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 200g kvalitní majonézy
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 filetů z lososa (à 200g)
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 ledový salát, pokrájený
    • hrst drobných salátových lístků (např. rukola nebo polníček)
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • klínky citronu k podávání 

Příprava jídla

1 Petrželku, estragon, mátu, bazalku a řeřichu nasekejte v malém robotu nadrobno. Promíchejte se sardelkami, česnekem, majonézou, osolte a opepřete a odložte do chladničky.

2 Gril v troubě rozehřejte na střední teplotu. Lososa potřete 1 lžící oleje, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem a dejte pod gril na 7–10 minut, až bude na povrchu opečený a uvnitř hotový, ale ne zcela propečený – byl by suchý, ještě dojde na talíři.

3 Ledový salát úhledně pokrájejte a v míse osolte a těsně před podáváním promíchejte s drobnými salátovými lístky, citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje.

Podávejte s připravenou omáčkou, salátem a klínky citronu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drink gin & celer

Fazolovo-tuňákový hummus

Špenátová polévka s quinoou

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Karamelový cheesecake s banány

Zelené velikonoční menu

REKLAMA

Přidat komentář