Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s celerovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1613 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 114 g
Tuky 66 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skromný celer nabízí takovou spoustu lahodných možností, že jsem ho už dávno pasovala na famózní zeleninu. Spojení s vláčným lososem, v němž po zásluze vynikne jemná, oříšková chuť celerového pyré, je jasným důkazem.

Suroviny

losos 4 ks
každý cca 100 g
olivový olej 1 PL
a potřít rybu
celer 1,5 kg
dvě středně velké bulvy, oloupané a na kousky
hořčice hrubozrnná 4 ČL
čerstvé nebo kapusta ze středu hlávky, nakrájené
cukr
sůl
pepř

Postup

1

Lososa trochu potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený alobalem.

2

Kousky celeru v kastrolu zalijte studenou vodou. Osolte a přiveďte k varu, pak snižte teplotu a celer povařte doměkka; trvá to dvanáct až patnáct minut.

3

Gril předehřejte na střední teplotu. Prošlehejte hořčici s citronovou šťávou, špetkou soli, pepře, cukru a lžící oleje.

4

Rybu grilujte čtyři minuty z každé strany. Mezitím z uvařeného celeru slijte vodu, ale trochu jí nechte stranou. Celer v kastrolu rozmačkejte, vmíchejte špenátové (nebo kapustové, spařené horkou vodou) listy a na mírném ohni promíchejte, aby špenát zavadl. Ochuťte lžící hořčičné směsi a promíchejte se lžící vody, v níž se vařil celer. Pyré by mělo být vláčné, ani příliš hutné, ani příliš řídké. Je-li to nutné, osolte je a opepřete.

5

Při podávání na každý talíř navršte porci pyré, rybu položte navrch a všechno zakápněte zbylou hořčičnou směsí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

15.11.2007 14:34
Děkuji za skvělý tip, jak ozvláštnit rybí menu.Neměla jsem sice po ruce lososa,ale s codem Vaše pyré chutnalo taky skvěle.Pro lepší strávení špenátku jsem přidala trošku sladké smetany.Ještě jednou díky, Jana
02.09.2007 08:31
Recept se nachází v č.5/05, str.16

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč