Losos recepty
Losos patří mezi nejoblíbenější ryby v české gastronomii. Na našich talířích se objevuje častěji než kapr nebo jiná tuzemská ryba. Do karet mu hraje dobrá dostupnost a slevové akce, během kterých je k dostání mnohdy za přijatelnou cenu. Navíc jeho příprava je velmi jednoduchá a lososa na másle, pečeného v troubě nebo na pánvi zvládnou i naprostí začátečníci. V této kategorii najdete mnoho chutných receptů z lososa, ze kterých si jistě vybere každý.
...
- Jeho růžové maso je jemné, nutričně bohaté, protože obsahuje esenciální mastné kyseliny omega-3 a prodává se téměř bez kostí.
- Sluší mu jednoduchá úprava se solí, citronem a bylinkami. Ovšem pokud se před návštěvou chcete vytáhnout, připravte k němu některou z chutných teplých omáček nebo ho zabalte do listového těsta a připravte z něj losos wellington.
- Filety, podkovy nebo celou rybu, můžete připravit také na grilu.
- Naprostou delikatesou je tatarák z lososa podávaný s čerstvým pečivem a lístky rukoly.
-
Plátky uzeného lososa se hodí především do studené kuchyně. Ozdobte jimi chuťovky, chlebíčky nebo ho přidejte do sendvičů. Využijete ho také při přípravě suši i sytých salátů.
Celý popis