Grilovaný losos se sauce verte

Grilovaný losos se sauce verte

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3073 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 21 g
Tuky 261 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí! 

Související recepty

Suroviny

petrželka hrst
velká hrst listů
estragon hrst
malá hrst lístků
máta hrst
malá hrst lístků
bazalka hrst
malá hrst lístků
řeřicha 2
ostříhané lístky
2 ks
sardelový řez najemno
česnek 2 stroužek
drcené
majonéza 200 g
kvalitní
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 6 ks
à 200g
olivový olej 3 PL
panenský
ledový salát 1 ks
pokrájený
salát
hrst drobných např. rukola / polníček
citronová štáva 1 PL
citron
klínky k podávání

1 Petrželku, estragon, mátu, bazalku a řeřichu nasekejte v malém robotu nadrobno. Promíchejte se sardelkami, česnekem, majonézou, osolte a opepřete a odložte do chladničky.

2 Gril v troubě rozehřejte na střední teplotu. Lososa potřete 1 lžící oleje, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem a dejte pod gril na 7–10 minut, až bude na povrchu opečený a uvnitř hotový, ale ne zcela propečený – byl by suchý, ještě dojde na talíři.

3 Ledový salát úhledně pokrájejte a v míse osolte a těsně před podáváním promíchejte s drobnými salátovými lístky, citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje.

Podávejte s připravenou omáčkou, salátem a klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit