Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný losos se sauce verte
Grilovaný losos se sauce verte
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaný losos se sauce verte

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3411 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 21 g
Tuky 281 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí! 

Suroviny

petrželka
velká hrst listů
estragon
malá hrst lístků
máta
malá hrst lístků
bazalka
malá hrst lístků
řeřicha 2 bal
ostříhané lístky
sardel 2 ks
řezy, najemno
česnek 2 stroužek
drcené
majonéza 200 g
kvalitní
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 6
filetů, à 200 g
olivový olej panenský 3 PL
ledový salát 1 ks
pokrájený
salát
hrst drobných např. rukola / polníček
klínky k podávání

Postup

1

Petrželku, estragon, mátu, bazalku a řeřichu nasekejte v malém robotu nadrobno. Promíchejte se sardelkami, česnekem, majonézou, osolte a opepřete a odložte do chladničky.

2

Gril v troubě rozehřejte na střední teplotu. Lososa potřete 1 lžící oleje, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem a dejte pod gril na 7–10 minut, až bude na povrchu opečený a uvnitř hotový, ale ne zcela propečený – byl by suchý, ještě dojde na talíři.

3

Ledový salát úhledně pokrájejte a v míse osolte a těsně před podáváním promíchejte s drobnými salátovými lístky, citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje.

4

Podávejte s připravenou omáčkou, salátem a klínky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4