Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí!
Suroviny
Postup
Petrželku, estragon, mátu, bazalku a řeřichu nasekejte v malém robotu nadrobno. Promíchejte se sardelkami, česnekem, majonézou, osolte a opepřete a odložte do chladničky.
Gril v troubě rozehřejte na střední teplotu. Lososa potřete 1 lžící oleje, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem a dejte pod gril na 7–10 minut, až bude na povrchu opečený a uvnitř hotový, ale ne zcela propečený – byl by suchý, ještě dojde na talíři.
Ledový salát úhledně pokrájejte a v míse osolte a těsně před podáváním promíchejte s drobnými salátovými lístky, citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje.
Podávejte s připravenou omáčkou, salátem a klínky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelené velikonoční menu(7 receptů )