Losos ve svěží citrusové úpravě patří k opravdovým lahůdkám. Nebojte se s ním odlehčit tradiční vánoční menu.
Suroviny
losos
4
ks
bez kůže
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
4
PL
pomerančová šťáva
3
PL
olivový olej
4
PL
brambory
600
g
hořčice dijonská
1
PL
bazalka
2
hrst
kapary
1
PL
Postup
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Lososa dobře osolte a opepřete a dejte ho do pevného plastového sáčku spolu s polovinou šťávy z citronu, veškerou šťávou z pomeranče a se 2 lžícemi olivového oleje.
2
Uzavřete a nechte alespoň 10 minut marinovat. Pak rybu přendejte do pekáčku a pečte 6–8 minut. Losos po této době může působit nedopečeně, ale ještě ‚dojde‘ a zůstane šťavnatý.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybí menu se svěžími citrusy(3 recepty )