Losos ve svěží citrusové úpravě patří k opravdovým lahůdkám. Nebojte se s ním odlehčit tradiční vánoční menu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C. Lososa dobře osolte a opepřete a dejte ho do pevného plastového sáčku spolu s polovinou šťávy z citronu, veškerou šťávou z pomeranče a se 2 lžícemi olivového oleje.
Uzavřete a nechte alespoň 10 minut marinovat. Pak rybu přendejte do pekáčku a pečte 6–8 minut. Losos po této době může působit nedopečeně, ale ještě ‚dojde‘ a zůstane šťavnatý.
Brambory uvařte doměkka, slijte, nechte krátce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte se zbytkem šťávy z citronu, hořčicí, bazalkou a kapary. Nevadí, když se přitom brambory trochu rozmačkají. Podávejte s lososem přelitým vypečenou šťávou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybí menu se svěžími citrusy(3 recepty)