Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos na citrusech s voňavými bramborami

Losos na citrusech s voňavými bramborami

4.2/5 Počet hodnocení: 79
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1960 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 123 g
Tuky 105 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos ve svěží citrusové úpravě patří k opravdovým lahůdkám. Nebojte se s ním odlehčit tradiční vánoční menu.

Suroviny

losos 4 ks
bez kůže
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
pomerančová šťáva 3 PL
olivový olej 4 PL
hořčice dijonská 1 PL
bazalka 2 hrst
kapary 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Lososa dobře osolte a opepřete a dejte ho do pevného plastového sáčku spolu s polovinou šťávy z citronu, veškerou šťávou z pomeranče a se 2 lžícemi olivového oleje.

2

Uzavřete a nechte alespoň 10 minut marinovat. Pak rybu přendejte do pekáčku a pečte 6–8 minut. Losos po této době může působit nedopečeně, ale ještě ‚dojde‘ a zůstane šťavnatý.

3

Brambory uvařte doměkka, slijte, nechte krátce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte se zbytkem šťávy z citronu, hořčicí, bazalkou a kapary. Nevadí, když se přitom brambory trochu rozmačkají. Podávejte s lososem přelitým vypečenou šťávou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín