Losos na citrusech s voňavými bramborami

Losos na citrusech s voňavými bramborami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 72
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1960 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 123 g
Tuky 105 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos ve svěží citrusové úpravě patří k opravdovým lahůdkám. Nebojte se s ním odlehčit tradiční vánoční menu.

Suroviny

losos 4 ks
bez kůže
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva 4 PL
pomerančová šťáva 3 PL
olivový olej 4 PL
brambory 600 g
hořčice dijonská 1 PL
bazalka 2 hrst
kapary 1 PL

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Lososa dobře osolte a opepřete a dejte ho do pevného plastového sáčku spolu s polovinou šťávy z citronu, veškerou šťávou z pomeranče a se 2 lžícemi olivového oleje. Uzavřete a nechte alespoň 10 minut marinovat. Pak rybu přendejte do pekáčku a pečte 6–8 minut. Losos po této době může působit nedopečeně, ale ještě ‚dojde‘ a zůstane šťavnatý.

2 Brambory uvařte doměkka, slijte, nechte krátce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte se zbytkem šťávy z citronu, hořčicí, bazalkou a kapary. Nevadí, když se přitom brambory trochu rozmačkají. Podávejte s lososem přelitým vypečenou šťávou.

Další recept na lososa najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit