Losos se salsou verde

Losos se salsou verde

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 6 g
Tuky 128 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba na špejli.

Suroviny

losos 4 filety
vykostěné
olivový olej 2 PL
Na bylinkovou salsu
petrželka 2 hrsti
máta 1 PL
čerstvá
pažitka 1 PL
kapary 1 PL
česnek 1 stroužek
olivový olej extra panenský 2 PL

1 Pokrájejte 4 vykostěné filety z lososa na  kostky velikosti sousta. Osolte je, opepřete, promíchejte s asi 2 lžícemi olivového oleje, napíchejte na špejle a grilujte 1–2 minuty po každé straně. Při podávání doplňte lososa salsou z nahrubo nasekaných 2 hrstí hladkolisté petrželky, lžíce čerstvé máty, lžíce pažitky, lžíce kaparů, stroužku česneku a ze 2 lžic panenského olivového oleje.

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit