0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos na pánvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 90
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 8 g
Tuky 146 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba hotová raz dva. Losos patří k nejoblíbenějším rybám na našem jídelníčku. A připravou na pánvi vznikne doslova za pár minut chutná a rychlá večeře či lehký oběd, který zvádnete připravit i v tom nejrušnějším dnu. Rychlá příprava lososa dá vyniknout jeho lahodné chuti. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, nebo brambrory.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 4 stroužky
neoloupané, rozmáčnkuté
tymián 1 snítka
čerstvý
losos 4 ks
(à 160 g)
máslo 100 g

Postup

1

Jak udělat lososa na pánvi? Základem je dobře rozpálený olej.  

 
2

Vložte filety (kůží dolů), snítku tymiánu a česnek; 4 minuty opékejte. Pánev sundejte z ohně, dejte do ní máslo a filety pomalu otáčejte tak, aby se máslem ze všech stran obalily.

3

Podávejte s vařeným pórkem (připravte ho dřív, než začnete péct rybu – lososa totiž budete mít hotového bleskurychle), případně dozdobte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC

  • Ze 4 pórků odkrojte tuhé zelené konce a kořínky, dlouhé pórky přepulte. Pak je svažte provázkem k sobě.  
  • V hrnci uveďte do varu vodu se dvěma neoloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, snítkou tymiánu a trochou soli.  
  • Vložte pórky a vařte je asi 5 minut doměkka. Pak je zchlaďte v ledové vodě, rozvažte provázek, odkrojte ,bubáka‘ a podélně je rozpulte.
  • Dejte je na talíř a přelijte zálivkou z 1 pokrájené červené cibule, 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, soli a bílého pepře.
  • Na závěr pórky ozdobte dvěma natvrdo uvařenými nastrouhanými žloutky. Podávejte s lososem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč