Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos na pánvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 113
Do 15 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 8 g
Tuky 146 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba hotová raz dva. Losos patří k nejoblíbenějším rybám na našem jídelníčku. Přípravou na pánvi vznikne za pár minut chutná a rychlá večeře či lehký oběd. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, nebo brambory. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 4 stroužky
neoloupané, rozmáčnkuté
tymián 1 snítka
čerstvý
losos 4 ks
(à 160 g)
máslo 100 g

Postup

1

Do pánve vlijte olej a pořádně ji rozpalte.

 
2

Vložte filety (kůží dolů), snítku tymiánu a česnek; 4 minuty opékejte. Pánev sundejte z ohně, dejte do ní máslo a filety pomalu otáčejte tak, aby se máslem ze všech stran obalily.

3

Podávejte s vařeným pórkem (připravte ho dřív, než začnete péct rybu – lososa totiž budete mít hotového bleskurychle), případně dozdobte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC

  • Ze 4 pórků odkrojte tuhé zelené konce a kořínky, dlouhé pórky přepulte. Pak je svažte provázkem k sobě.  
  • V hrnci uveďte do varu vodu se dvěma neoloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, snítkou tymiánu a trochou soli.  
  • Vložte pórky a vařte je asi 5 minut doměkka. Pak je zchlaďte v ledové vodě, rozvažte provázek, odkrojte ,bubáka‘ a podélně je rozpulte.
  • Dejte je na talíř a přelijte zálivkou z 1 pokrájené červené cibule, 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, soli a bílého pepře.
  • Na závěr pórky ozdobte dvěma natvrdo uvařenými nastrouhanými žloutky. Podávejte s lososem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...