0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 80
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 8 g
Tuky 146 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba hotová raz dva. Losos na pánvi je chutná a rychlá večeře či lehký oběd, který zvádnete připravit i v tom nejrušnějším dnu. Stačí opravdu jen pár minut. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 4 stroužky
neoloupané, rozmáčnkuté
tymián 1 snítka
čerstvý
losos 4 ks
(à 160 g)
máslo 100 g

Postup

1

Do pánve vlijte olej a pořádně ji rozpalte.

2

Vložte filety (kůží dolů), snítku tymiánu a česnek; 4 minuty opékejte. Pánev sundejte z ohně, dejte do ní máslo a filety pomalu otáčejte tak, aby se máslem ze všech stran obalily.

3

Podávejte s vařeným pórkem (připravte ho dřív, než začnete péct rybu – lososa totiž budete mít hotového bleskurychle), případně dozdobte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC

  • Ze 4 pórků odkrojte tuhé zelené konce a kořínky, dlouhé pórky přepulte. Pak je svažte provázkem k sobě.
      
  • V hrnci uveďte do varu vodu se dvěma neoloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, snítkou tymiánu a trochou soli.
      
  • Vložte pórky a vařte je asi 5 minut doměkka. Pak je zchlaďte v ledové vodě, rozvažte provázek, odkrojte ,bubáka‘ a podélně je rozpulte.
      
  • Dejte je na talíř a přelijte zálivkou z 1 pokrájené červené cibule, 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, soli a bílého pepře.
      
  • Na závěr pórky ozdobte dvěma natvrdo uvařenými nastrouhanými žloutky. Podávejte s lososem.

Související články

Jak si poradit s lososem
  • Zajímavosti

Jak si poradit s lososem

Co: Kurz vařeníKdy: 7. 7. 2010 Kde: Atelier Culinari, Zenklova 117/62, Praha 8Za kolik: 1990 KčInfo: www.atelier-culinari.cz
 ...
Jak provonět ryby
  • Tipy a triky

Jak provonět ryby

Rybu napřed vykuchejte a vykostěte od hřbetu, nebo klasicky.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! ...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit