Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Harissové kuře s bulgurem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1824 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 259 g
Tuky 24 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a vydatná večeře

Suroviny

potřená harrisou
1 PL
harrisa nebo jiná pálivá pasta
olej 1 PL
rostlinný nebo slunečnicový
na půlkolečka
2 PL
piniové semínko
meruňky 1 hrst
sušené, nesířené
bulgur 300 g
vývar 600 ml
horký, kuřecí (z kostky)
sůl
na dochucení
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekané lístky
pepř

Postup

1

V hluboké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a opečte kuřecí prsa, 3 minuty z každé strany, aby zezlátla. Dejte je stranou. Do pánve vsypte cibuli, 5 minut opékejte doměkka. Přidejte semínka a pár minut restujte. Vsypte meruňky, bulgur, vývar, dochuťte a přiklopte. Duste 10 minut, aby se vývar z větší části vstřebal. Pak na pánev vraťte maso a odklopené vařte 5 minut, aby se voda odpařila a kuře prohřálo. Zdobte koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...