Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina.
Suroviny
Postup
Bulgur dejte do mísy, přelijte ho vroucím vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočinout.
Mezitím smíchejte mleté maso, harissu a jemně nakrájenou cibuli. Osolte a v dlaních vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a za častého otáčení na něm opékejte kuličky ze všech stran dozlatova. (Můžete je upéct i na plechu v troubě předehřáté na 200°C.)
Bulgur sceďte, nevstřebala-li se všechna tekutina. Pak jej smíchejte s plátky cibule, mátou a petrželkou a cca 3 lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete. Podávejte s kuřecími koulemi a doplněné jogurtem pokapaným panenským olivovým olejem a harissou.