0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 751 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 98 g
Tuky 10 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina. 

Suroviny

bulgur 100 g
vývar kuřecí 200 ml
vroucí
kuře 250 g
lze nahradit krůtím
harissa 1 PL
+ na pokapání
cibule červená 1 ks
malá, 0,5 nadrobno, 0,5 na tenké plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání + do bulguru
máta hrst
velká hrst nasekané
petrželka 1 hrst
k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

1 Bulgur dejte do mísy, přelijte ho vroucím vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočinout.

2 Mezitím smíchejte mleté maso, harissu a jemně nakrájenou cibuli. Osolte a v dlaních vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a za častého otáčení na něm opékejte kuličky ze všech stran dozlatova. (Můžete je upéct i na plechu v troubě předehřáté na 200°C.)

3 Bulgur sceďte, nevstřebala-li se všechna tekutina. Pak jej smíchejte s plátky cibule, mátou a petrželkou a cca 3 lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete. Podávejte s kuřecími koulemi a doplněné jogurtem pokapaným panenským olivovým olejem a harissou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč