Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 740 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 96 g
Tuky 10 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina. 

Související recepty

Suroviny

bulgur 100 g
vývar kuřecí 200 ml
vroucí
kuře 250 g
lze nahradit krůtím
harissa 1 PL
+ na pokapání
cibule červená 1 ks
malá, 0,5 nadrobno, 0,5 na tenké plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání + do bulguru
máta hrst
velká hrst nasekané
petrželka hrst
velká hrst nasekané
bílý jogurt hustý, k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

1 Bulgur dejte do mísy, přelijte ho vroucím vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočinout.

2 Mezitím smíchejte mleté maso, harissu a jemně nakrájenou cibuli. Osolte a v dlaních vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a za častého otáčení na něm opékejte kuličky ze všech stran dozlatova. (Můžete je upéct i na plechu v troubě předehřáté na 200°C.)

3 Bulgur sceďte, nevstřebala-li se všechna tekutina. Pak jej smíchejte s plátky cibule, mátou a petrželkou a cca 3 lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete. Podávejte s kuřecími koulemi a doplněné jogurtem pokapaným panenským olivovým olejem a harissou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit