Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí kuličky s harissou & bulgur
Kuřecí kuličky s harissou & bulgur
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 751 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 98 g
Tuky 10 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina. 

Suroviny

bulgur 100 g
vývar kuřecí 200 ml
vroucí
kuře 250 g
lze nahradit krůtím
+ na pokapání
malá, 0,5 nadrobno, 0,5 na tenké plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání + do bulguru
máta hrst
velká hrst nasekané
petrželka 1 hrst
k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

Postup

1

Bulgur dejte do mísy, přelijte ho vroucím vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočinout.

2

Mezitím smíchejte mleté maso, harissu a jemně nakrájenou cibuli. Osolte a v dlaních vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a za častého otáčení na něm opékejte kuličky ze všech stran dozlatova. (Můžete je upéct i na plechu v troubě předehřáté na 200°C.)

3

Bulgur sceďte, nevstřebala-li se všechna tekutina. Pak jej smíchejte s plátky cibule, mátou a petrželkou a cca 3 lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete. Podávejte s kuřecími koulemi a doplněné jogurtem pokapaným panenským olivovým olejem a harissou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín