Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Masové kuličky jsou hit! Tuhle variantu inspirovanou Orientem jistě ocení celá rodina. 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    • 100g bulguru
    • 200ml drůbežího vývaru, vroucího
    • 250g kuřecího nebo krůtího mletého masa
    • 1 lžíce harissy + na pokapání
    • 1 malá červená cibule, 1/2 nakrájená nadrobno a 1/2 na tenké plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej na opékání a do bulguru
    • velká hrst nasekané máty
    • velká hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • hustý bílý jogurt a panenský olivový olej k podávání 

Příprava jídla

1 Bulgur dejte do mísy, přelijte ho vroucím vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočinout.

2 Mezitím smíchejte mleté maso, harissu a jemně nakrájenou cibuli. Osolte a v dlaních vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a za častého otáčení na něm opékejte kuličky ze všech stran dozlatova. (Můžete je upéct i na plechu v troubě předehřáté na 200°C.)

3 Bulgur sceďte, nevstřebala-li se všechna tekutina. Pak jej smíchejte s plátky cibule, mátou a petrželkou a cca 3 lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete. Podávejte s kuřecími koulemi a doplněné jogurtem pokapaným panenským olivovým olejem a harissou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska s kapustou

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

Mušličky s houbami a mascarpone

30 rychlých receptů

Přidat komentář