0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé kuře v bramborových lupíncích

Křupavé kuře v bramborových lupíncích

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 72 g
Tuky 54 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výživné jídlo, při jehož přípravě se pobaví i vaše děti. Ještě raději ho pak snědí!

Suroviny

americké brambory 2 hrsti
kečup 2 PL
bez kosti a kůže
bramborové lupínky 1 bal
slunečnicový olej 1 PL
paprika červená 1 ks
na špalíčky
salátová, na špalíčky
majonéza

Postup

1

Troubu předehřejte na vysokou teplotu.
 

2

Bramborové půlměsíčky rozložte na plech a pečte dozlatova podle návodu na obalu. Při pečení je můžete obrátit, ale není to nutné.

3

Zatímco se brambory pečou, potřete prsíčka položená na talíři kečupem a obalte je v rozdrcených lupínkách, které přimáčknete prsty, aby neopadávaly (tady se právě uplatní děti, které podobné patlavé činnosti baví).

4

V pánvi – nejlépe teflonové – rozehřejte olej a prsíčka z každé strany smažte asi pět minut při nižší teplotě. Nepodléhejte pokušení maso stále obracet, stačí jen jednou.

5

Kuře podávejte s bramborovými půlměsíčky a křehkými zeleninovými špalíčky.

Související články

Komentáře

Anonym

nechápu jak dokažete udržet rozmačkané brambůrky na kečupu,který je pomazaný po mase,mě se to teda nepovedlo brambůrky opadaly a přichytili se na panev takže jsem od toho čekala víc

Anonym

no ja som namiesto bramburku pouzil medove kornflaky.tie som rozomlel uplne na takmer struhanku a viacmenej nebol s tym problem.je pravda ze az tak ako klasicka struhanka ten kornflakovy prasok na mase nedrzi,ale staci byt opatrny pri obracani a je to ok

Anonym

Taky používám kornflaky, rozmačkám je v ruce a drť, kuře pak obaluji jako v trojobalu, místo strouhanky kornflaky.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč