Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé kuře v bramborových lupíncích

Křupavé kuře v bramborových lupíncích

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 72 g
Tuky 54 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výživné jídlo, při jehož přípravě se pobaví i vaše děti. Ještě raději ho pak snědí!

Suroviny

bez kosti a kůže
bramborové lupínky 1 bal
slunečnicový olej 1 PL
na špalíčky
salátová, na špalíčky
majonéza

Postup

1

Troubu předehřejte na vysokou teplotu.
 

2

Bramborové půlměsíčky rozložte na plech a pečte dozlatova podle návodu na obalu. Při pečení je můžete obrátit, ale není to nutné.

3

Zatímco se brambory pečou, potřete prsíčka položená na talíři kečupem a obalte je v rozdrcených lupínkách, které přimáčknete prsty, aby neopadávaly (tady se právě uplatní děti, které podobné patlavé činnosti baví).

4

V pánvi – nejlépe teflonové – rozehřejte olej a prsíčka z každé strany smažte asi pět minut při nižší teplotě. Nepodléhejte pokušení maso stále obracet, stačí jen jednou.

5

Kuře podávejte s bramborovými půlměsíčky a křehkými zeleninovými špalíčky.

Související články

Komentáře

03.08.2007 17:59
nechápu jak dokažete udržet rozmačkané brambůrky na kečupu,který je pomazaný po mase,mě se to teda nepovedlo brambůrky opadaly a přichytili se na panev takže jsem od toho čekala víc
29.09.2007 13:34
no ja som namiesto bramburku pouzil medove kornflaky.tie som rozomlel uplne na takmer struhanku a viacmenej nebol s tym problem.je pravda ze az tak ako klasicka struhanka ten kornflakovy prasok na mase nedrzi,ale staci byt opatrny pri obracani a je to ok
05.12.2007 14:50
Taky používám kornflaky, rozmačkám je v ruce a drť, kuře pak obaluji jako v trojobalu, místo strouhanky kornflaky.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč