
Kachna pečená s bylinkami a kmínem
K začátku listopadu sice patří husa, ale my jsme se letos rozhodli oslavit vrchol podzimu dostupnější kachnou.
Ingredience
- 1 kachna (cca 2–2,5 kg)
- vločková mořská sůl a kmín
- 1–2 snítky rozmarýnu + na ozdobení
- 1–2 snítky čerstvé majoránky
- 4–5 snítek čerstvého tymiánu + na ozdobení
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200–220°C. Kachnu osušte papírovou utěrkou, kde je třeba, doškubejte peří. Osolte ji (chcete-li, i zevnitř), do dutiny vložte bylinky (mohou, ale nemusí být svázané kuchyňským provázkem, stejně tak jako nohy kachny). Kachnu položte zády dolů do pekáče, posypte ji kmínem a podlijte trochou horké vody. Pekáč přiklopte víkem nebo druhým pekáčem, popřípadě zakryjte vyklenutým alobalem. Vložte do předehřáté trouby a po 30 minutách snižte teplotu na cca 150°C. Pečte ještě asi 3 hodiny. Na posledních 30–45 minut můžete odklopit.
2 Kachnu můžete nést na stůl v celku, podloženou čerstvými snítkami bylinek. Porce kachny podávejte s knedlíky promíchanými se zelím a cibulkou, s vypečenou šťávou a s jablky se slaninou.
NĚCO NAVÍC
Chutné nápady, jak naložit se zbylou pečenou kachnou, najdete v rámečku na poslední stránce tohoto článku.
Přidat komentář