Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachna pečená s bylinkami a kmínem

K začátku listopadu sice patří husa, ale my jsme se letos rozhodli oslavit vrchol podzimu dostupnější kachnou.

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H30M
Pečení 3:30
Maso

Ingredience

    • 1 kachna (cca 2–2,5 kg)
    • vločková mořská sůl a kmín
    • 1–2 snítky rozmarýnu + na ozdobení
    • 1–2 snítky čerstvé majoránky
    • 4–5 snítek čerstvého tymiánu + na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200–220°C. Kachnu osušte papírovou utěrkou, kde je třeba, doškubejte peří. Osolte ji (chcete-li, i zevnitř), do dutiny vložte bylinky (mohou, ale nemusí být svázané kuchyňským provázkem, stejně tak jako nohy kachny). Kachnu položte zády dolů do pekáče, posypte ji kmínem a podlijte trochou horké vody. Pekáč přiklopte víkem nebo druhým pekáčem, popřípadě zakryjte vyklenutým alobalem. Vložte do předehřáté trouby a po 30 minutách snižte teplotu na cca 150°C. Pečte ještě asi 3 hodiny. Na posledních 30–45 minut můžete odklopit.

Kachnu můžete nést na stůl v celku, podloženou čerstvými snítkami bylinek. Porce kachny podávejte s knedlíky promíchanými se zelím a cibulkou, s vypečenou šťávou a s jablky se slaninou.

NĚCO NAVÍC
Chutné nápady, jak naložit se zbylou pečenou kachnou, najdete v rámečku na poslední stránce tohoto článku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Karamelizovaná jablka se slaninou

Paštika s araratem

Salát s kachními prsíčky

Ravioly kachna & dýně

Přidat komentář