0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Paštika s araratem

Paštika s araratem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1917 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 12 g
Tuky 181 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paštika má vždycky dobrý poměr námaha vs. výsledný efekt. A tahle se vydařila mimořádně!

Suroviny

máslo 200 g
+ 1 vrchovatá lžíce navíc
nebo kuřecí, očištěná (můžete použít játra získaná spolu s kachnou a doplnit je kuřecími)
koňak, ararat nebo jiná dobrá brandy
hořčice mletá 2 PL
mleté hořčičné semínko, hořčičný prášek
muškátový květ 1 špetka
mletý
jalovec 1 špetka
mletý
tymián 1 ČL
čerstvý, nasekaný
česnek 2 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý + trocha celého barevného na ozdobení
rozmarýn snítky
na ozdobení
pečivo
dobré bílé pečivo nebo toustíky, k podávání

1 V pánvi se silným dnem na středním ohni rozehřejte vrchovatou lžíci másla a opékejte na něm drůbeží játra asi 5 minut. Často je obracejte. Pak je vyjměte děrovanou sběračkou a přesuňte do mixéru, sekáčku nebo do robotu. Nyní v uvolněné pánvi opatrně rozpusťte 150g zbývajícího másla a přilijte ho k játrům. Pak do pánve vlijte ararat, vypláchněte jím pánev a tekutinu vlijte opět k játrům. Pak přidejte mletou hořčici, muškátový květ, jalovec, čerstvý tymián, česnek, sůl a pepř podle chuti.

2 Nechte stát 10 minut, pak rozmixujte na hladké, hedvábné pyré. To rozdělte do zapékacích misek, hrnečků či jiných vhodných nádob (1 či 2 velkých nebo do 6 malých). Navlhčenou papírovou utěrkou očistěte okraje nádob/y. Rozehřejte zbývající máslo a zalijte jím v tenké vrstvě povrch paštiky ve všech nádobách. Ozdobte snítkami rozmarýnu a/nebo barevným pepřem. Nechte zchladnout.

3 Zakryjte potravinářskou fólií a uložte do chladničky do okamžiku podávání, vyjměte je však včas, aspoň 30 minut předem (paštika je nejlepší o pokojové teplotě).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč