0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ravioly kachna & dýně

Ravioly kachna & dýně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ravioly kachna & dýně

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3435 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 336 g
Tuky 165 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept inspirovaný italským uměním vytvořit delikatesu z mála a spotřebovat všechno do posledního zbytečku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
+ trocha navíc na poprášení
sádlo 1 PL
kachní sádlo nebo máslo o pokojové teplotě
sůl 1 špetka
Na náplň
dýně 250 g
dýňová dužina pečená (viz Něco navíc)
šalotka 1 ks
lze i 1/2 malé cibule, nadrobno nakrájená
ricotta 2 PL
pomerančová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná
sádlo ½ ČL
kachní sádlo nebo máslo
sůl
pepř
čerstvě mletý
kachna 150 g
obrané maso z pečené kachny, natrhané nadrobno
K podávání
slanina 120 g
nakrájená na kostičky
máslo 100 g
parmazán
čerstvě strouhaný
petrželka
hladkolistá, nadrobno nakrájená, lze použít i pažitku

1 Mouku nasypte do mísy, udělejte v ní důlek a vlijte cca 220 ml horké vody. Rychle promíchejte vidličkou, aby se voda skoro vstřebala. Přidejte tuk a sůl a vidličkou těsto vymíchejte dohladka, podle potřeby lze přidat další horkou vodu, těsto by mělo být měkčí a vláčnější než na běžné domácí polévkové nudle. Odložte.

2 Na náplň rozmixujte na jemné pyré dýňovou dužinu, šalotku, ricottu, pomerančovou kůru a tuk. Osolte a opepřete, podle chuti můžete přidat i další ricottu. Odložte.

3 Pracovní plochu mírně poprašte moukou a prohněťte na ní těsto, aby bylo velmi hladké a soudržné a pružné. Rozpulte ho. Polovinu rozválejte, jak nejvíc dotenka můžete (můžete, ale nemusíte použít strojek na těstoviny). Lehce si naznačte (vykrajovátkem či speciálním ,razítkem‘, mohou být kulaté, průměr cca 6 cm, i čtvercové) obrysy budoucích raviol, ale neprokrajujte je úplně. A do středu každé dejte necelé 2 lžičky dýňové náplně a na ni pár kousků masa. Dávejte při tom pozor, abyste budoucí ravioly nepřeplnili.

4 Rozválejte i druhý kus těsta stejně dotenka a na stejně velký plát jako první. Plát položte přes první a přitiskněte těsto vždy kolem kopečku náplně. Pak vykrájejte ravioly (vykrajovátkem či speciálním ,razítkem‘). Podle potřeby přitiskněte okraje raviol, aby lépe držely, odkládejte je na mírně pomoučněný plech.

5 Než uvaříte ravioly, nachystejte si máslo se slaninou. Na středním až silném ohni opečte slaninu v pánvičce dokřupava, vyjměte ji děrovanou sběračkou a osušte na papírových utěrkách. Vytřete pánev a vložte do ní máslo. Zahřívejte ho na mírném až středním ohni, aby zhnědlo a získalo oříškové aroma, asi 8–10 minut. Máslo můžete přecedit přes jemné sítko.

6 Mezitím přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci a pořádně ji osolte. Do vroucí vody vsypávejte po dávkách ravioly a vařte je jen tak dlouho, než vyplavou na hladinu (obvykle 2–3 minuty). Vylovte je děrovanou sběračkou a podávejte pokapané připraveným máslem a posypané slaninou. Navrch posypte parmazánem a bylinkami podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Předehřejte troubu na 180 °C. Pečicí plech vyložte papírem. Menší máslovou dýni nebo dýni hokkaido rozpulte a polovinu zbavte semínek (zbytek odložte na později nebo také upečte a uchovejte na jiné použití) – očištěná půlka dýně by měla vážit okolo 350 g (lze použít i 350 g kousek očištěné muškátové dýně). Slupkou nahoru položte rozpůlenou dýni na plech. Pečte zhruba hodinu doměkka, nechte zchladnout, vydlabejte dužinu a nechte ji vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč