Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou
Chlupaté knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 333 g
Tuky 45 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle knedlíky můžete podávat také jako hlavní jídlo, s opečenou slaninou.

Suroviny

varný typ C nebo BC
sůl
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 150 g
nakrájená na půlkolečka
kachní, lze nahradit olejem
zelí kysané 1 bal
cca 500 g

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno na struhadle či s pomocí robotu. Můžete je také strouhat rovnou do cedníku nad mísu či dřez, aby tekutina, jež se z nich uvolňuje, průběžně odkapávala. Z brambor na cedníku důkladně vymačkejte většinu tekutiny, pak je vložte do mísy, osolte, rozklepněte k nim vejce a promíchejte. Poté do hmoty postupně zapracujte hladkou mouku a tolik hrubé, až vznikne tužší těsto.

2

Vroucí vodu v hrnci osolte. Namočenými lžícemi, jednou lžící či jen navlhče- nou rukou (buďte ale opatrní!) tvarujte a opatrně sázejte šištičky do hrnce s mírně probublávající vodou. Teprve až budou všechny knedlíčky plavat, zesilte pod hrncem oheň. Během vaření odšťouchněte knedlíčky vařečkou ode dna. Vařte je doměkka, zhruba 10–15 minut – záleží mimo jiné na velikosti. Mezitím opečte cibuli dozlatova na lžíci tuku.

3

Měkké knedlíčky cedníkem vyberte, nechte odkapat a pak vložte do pekáčku vymazaného lžící tuku. Rychle je zasypte odkapaným, ale nevyždímaným kysaným zelím a promíchejte (knedlíčky díky tomu zůstanou žluté). Nakonec vmíchejte opečenou cibuli. Pekáč můžete ještě vložit do předehřáté trouby a všechno jemně prohřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...