0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2028 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 333 g
Tuky 45 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle knedlíky můžete podávat také jako hlavní jídlo, s opečenou slaninou.

Suroviny

brambory 750 g
varný typ C nebo BC
sůl
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka pšeničná hrubá 150 g
cibule 1 ks
nakrájená na půlkolečka
sádlo 2 PL
kachní, lze nahradit olejem
zelí kysané 1 bal
cca 500 g

1 Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno na struhadle či s pomocí robotu. Můžete je také strouhat rovnou do cedníku nad mísu či dřez, aby tekutina, jež se z nich uvolňuje, průběžně odkapávala. Z brambor na cedníku důkladně vymačkejte většinu tekutiny, pak je vložte do mísy, osolte, rozklepněte k nim vejce a promíchejte. Poté do hmoty postupně zapracujte hladkou mouku a tolik hrubé, až vznikne tužší těsto.

2 Vroucí vodu v hrnci osolte. Namočenými lžícemi, jednou lžící či jen navlhče- nou rukou (buďte ale opatrní!) tvarujte a opatrně sázejte šištičky do hrnce s mírně probublávající vodou. Teprve až budou všechny knedlíčky plavat, zesilte pod hrncem oheň. Během vaření odšťouchněte knedlíčky vařečkou ode dna. Vařte je doměkka, zhruba 10–15 minut – záleží mimo jiné na velikosti. Mezitím opečte cibuli dozlatova na lžíci tuku.

3 Měkké knedlíčky cedníkem vyberte, nechte odkapat a pak vložte do pekáčku vymazaného lžící tuku. Rychle je zasypte odkapaným, ale nevyždímaným kysaným zelím a promíchejte (knedlíčky díky tomu zůstanou žluté). Nakonec vmíchejte opečenou cibuli. Pekáč můžete ještě vložit do předehřáté trouby a všechno jemně prohřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit