Salát s kachními prsíčky

Salát s kachními prsíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1236 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 40 g
Tuky 94 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní a lehká večeře pro dva – ideální na začátek dlouhého večera u dobrého vína.

Suroviny

lískové oříšky 50 g
olej z lískových ořechů 2 PL
nebo z vlašských ořechu nebo panenský olivový olej
ocet 20 ml
malinový či vinný
med 1 ČL
hořčice 1 ČL
dijonská
sůl
pepř
čerstvě mletý
kachní prsa 2 ks
pěkné, po cca 220g, zbavená přebytečného tuku
paprika sladká 2 ČL
mletá, může být i uzená
hrušky 1 ks
pěkná, zbavená jadřínce, nakrájená na klínky
čekanka 1 ks
bílý, zbavený tuhé spodní části, lístky rozdělené, popřípadě natrhané nahrubo
rukola 30 g
nebo pěkná salátová směs s rukolou
pažitka 1 PL
nebo jarní cibulka, nakrájená na jemno

1 Troubu předehřejte na 180°C. Oříšky nasypte na plech. Pečte 10 minut, aby byly opražené. Nasypte je do čisté utěrky a promněte, aby se zbavily slupiček. Nakrájejte nahrubo. Troubu nevypínejte.

2 Olej prošlehejte s octem, medem a hořčicí v mističce, osolte a opepřete. Odložte.

3 Kachní prsa dejte na talíř, poprašte rovnoměrně z obou stran mletou paprikou. Osolte a opepřete. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Vložte kachní prsa kůží dolů a opékejte 2 minuty dozlatohněda a dokřupava. Obraťte a opékejte 2 minuty z druhé strany nebo dozlatova. Přeneste do pekáčku a vložte do trouby. Pečte 6–8 minut na středně propečené (medium) nebo podle chuti. Vyjměte z trouby i z pekáčku, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat, pak je nakrájejte na tlusté plátky.

4 Hrušku, čekanku a rukolu nebo salátovou směs dejte do mísy. Pokropte polovinou zálivky a jemně promíchejte.

5 Rozdělte na talíře a posypte lískovými oříšky. Poklaďte nakrájeným kachním masem a pokapejte zbývající zálivkou. Posypejte pažitkou či jarní cibulkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit