Luxusní a lehká večeře pro dva – ideální na začátek dlouhého večera u dobrého vína.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Oříšky nasypte na plech. Pečte 10 minut, aby byly opražené. Nasypte je do čisté utěrky a promněte, aby se zbavily slupiček. Nakrájejte nahrubo. Troubu nevypínejte.
Olej prošlehejte s octem, medem a hořčicí v mističce, osolte a opepřete. Odložte.
Kachní prsa dejte na talíř, poprašte rovnoměrně z obou stran mletou paprikou. Osolte a opepřete. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Vložte kachní prsa kůží dolů a opékejte 2 minuty dozlatohněda a dokřupava. Obraťte a opékejte 2 minuty z druhé strany nebo dozlatova. Přeneste do pekáčku a vložte do trouby. Pečte 6–8 minut na středně propečené (medium) nebo podle chuti. Vyjměte z trouby i z pekáčku, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat, pak je nakrájejte na tlusté plátky.
Hrušku, čekanku a rukolu nebo salátovou směs dejte do mísy. Pokropte polovinou zálivky a jemně promíchejte.
Rozdělte na talíře a posypte lískovými oříšky. Poklaďte nakrájeným kachním masem a pokapejte zbývající zálivkou. Posypejte pažitkou či jarní cibulkou a podávejte.