Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,2 (9x)
8. 3. 2024
Kytičky s džemem
Apetit
Kytičky s džemem
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
4,2 (9x)

V lednici se krčí načnuté sklenky s džemem, o které už nikdo nejeví valný zájem? Nechte je rozkvést! Kytičky z listového těsta jsou efektní a jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí naříznout, přeložit, přimáčknout. Jak na to, se můžete podívat i na videu na našem Instagramu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

15

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

15

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 28.13 kcal
  • Bílkoviny 0.4 g
  • Sacharidy 2.4 g
  • Tuky 1.93 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/3

Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Zelený chřest

Kvíz: Maruška šla pro jahody ke dvanácti měsíčkům, ale stálo to za to? Kdo se orientuje v sezónách, pochutná si víc!

Jedno ze základních pravidel zdravého stravování bývá: jezte sezónní a čerstvé potraviny. Ale doby, kdy Maruška chodila pro jahody ke dvanácti měsíčkům, jsou dávno pryč a my seženeme v běžném obchodě téměř po celý rok chřest i melouny. Můžeme tak lehce ztratit přehled o tom, co jíst v lednu a co v červnu, protože to má právě sezónu. Otestujte v našem kvízu, zda se během roku orientujete v tom, co právě dozrává a je tak ideální pro konzumaci.