V lednici se krčí načnuté sklenky s džemem, o které už nikdo nejeví valný zájem? Nechte je rozkvést! Kytičky z listového těsta jsou efektní a jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí naříznout, přeložit, přimáčknout. Jak na to, se můžete podívat i na videu na našem Instagramu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Listové těsto rozprostřete a nakrájejte na 15 stejných čtverců (při rozměrech těsta 24 x 40 cm by měly mít hranu 8 cm). Ve vzdálenosti 1 cm od okraje udělejte v rozích zářezy podle fotky výše.
Na střed každého čtverce dejte lžičku džemu, všechny čtyři nakrojené rohy přeložte do středu a dobře přimáčkněte prstem nebo koncem vařečky. Naskládejte na připravený plech a pečte asi 25 minut dozlatova. Před podáváním poprašte cukrem.
NĚCO NAVÍC
Ještě vlahé kytičky můžete před posypáním moučkovým cukrem polít rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.