Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové šátečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 20
Do 50 minut Velmi snadné Na 15 šátečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2058 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 93 g
Tuky 143 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové šátečky jsou nenápadný skvost! Jsou rychlé, křehké a navíc bez kynutí. Rumové máslo je tajnou zbraní naší kolegyně Martiny, která jím potírá všechno – od svatebních koláčků, přes kynuté koláče až po skořicové šneky. I ten nejjednodušší moučník, jako jsou právě tvarohové šátečky z listového těsta promění v návykovou záležitost. 

Související recepty

Suroviny

ve staniolu
nebo vanilkový (nebo více podle chuti)
rozinky 1 hrst
propláchnuté
cca.275 g, rozválené
Na dokončení
máslo 100 g
rozpuštěné
rum 4 PL
tuzemák
na posypání

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180 °C. Tvaroh prošlehejte se žloutkem a cukrem dohladka. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

2

Listové těsto rozprostřete a nakrájejte na 15 stejných čtverců (při rozměrech těsta 24 x 40 cm by měly mít hranu 8 cm). Na střed každého čtverce dejte lžičkou náplň, všechny 4 rohy přeložte do středu (jako obálku) a zajistěte párátkem. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30 minut dozlatova.

3

Hotové, ještě vlažné šátečky namočte (či je polijte nebo potřete) do směsi másla a rumu a hojně posypte moučkovým cukrem. Nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Příprava šátečků je opravdu neuvěřitelně rychlá díky použití předem rozváleného těsta. Pokud ovšem máte času nazbyt, připravte podle našeho návodu domácí listové těsto. Příprava se sice mnohonásobně prodlouží, ale určitě nebudete litovat. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Komentáře

04.06.2022 05:08
👍

Apetit magazín