Tvarohové šátečky jsou nenápadný skvost! Jsou rychlé, křehké a navíc bez kynutí. Rumové máslo je tajnou zbraní naší kolegyně Martiny, která jím potírá všechno – od svatebních koláčků, přes kynuté koláče až po skořicové šneky. I ten nejjednodušší moučník, jako jsou právě tvarohové šátečky z listového těsta promění v návykovou záležitost.
Suroviny
Postup
Troubu vyhřejte na 180 °C. Tvaroh prošlehejte se žloutkem a cukrem dohladka. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.
Listové těsto rozprostřete a nakrájejte na 15 stejných čtverců (při rozměrech těsta 24 x 40 cm by měly mít hranu 8 cm). Na střed každého čtverce dejte lžičkou náplň, všechny 4 rohy přeložte do středu (jako obálku) a zajistěte párátkem. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30 minut dozlatova.
Hotové, ještě vlažné šátečky namočte (či je polijte nebo potřete) do směsi másla a rumu a hojně posypte moučkovým cukrem. Nechte zcela vychladnout.
NĚCO NAVÍC
Příprava šátečků je opravdu neuvěřitelně rychlá díky použití předem rozváleného těsta. Pokud ovšem máte času nazbyt, připravte podle našeho návodu domácí listové těsto. Příprava se sice mnohonásobně prodlouží, ale určitě nebudete litovat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Sladké Velikonoce: Upečte si z 39 ověřených receptů!(39 receptů )
Komentáře