0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové šátečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na 15 šátečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2058 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 93 g
Tuky 143 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadný skvost! Rumové máslo je tajnou zbraní naší kolegyně Martiny, která jím všechno od svatebních koláčků, přes kynuté koláče až po skořicové šneky. I ten nejjednodušší moučník jako jsou právě tvarohové šátečky promění v návykovou záležitost. 

Suroviny

ve staniolu
žloutek 1 ks
krupicový cukr 2 PL
nebo vanilkový (nebo více podle chuti)
citronová kůra ½ ČL
rozinky 1 hrst
propláchnuté
listové těsto 1 ks
cca.275 g, rozválené
Na dokončení
máslo 100 g
rozpuštěné
rum 4 PL
tuzemák
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. Tvaroh prošlehejte se žloutkem a cukrem dohladka. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

2

Listové těsto rozprostřete a nakrájejte na 15 stejných čtverců (při rozměrech těsta 24 x 40 cm by měly mít hranu 8 cm). Na střed každého čtverce dejte lžičkou náplň, všechny 4 rohy přeložte do středu (jako obálku) a zajistěte párátkem. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 30 minut dozlatova.

3

Hotové, ještě vlažné šátečky namočte (či je polijte nebo potřete) do směsi másla a rumu a hojně posypte moučkovým cukrem. Nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Příprava šátečků je opravdu exresní díky použití předem rozváleného těsta. Pokud ovšem máte času nazbyt, připravte podle našeho návodu domácí listové těsto. Příprava se sice mnohonásobně prodlouží, ale určitě nebudete litovat. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Komentáře

Gabriela Machová

👍

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč