Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláčky z listového těsta s povidly a jablky
Koláčky z listového těsta s povidly a jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláčky z listového těsta s povidly a jablky

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 75 minut Velmi snadné Na cca 15 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2297 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 212 g
Tuky 139 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se blíží nečekaná návštěva, nebo vás jen honí mlsná, tyhle jednoduché koláčky z listového těsta s jablky, povidly a mandlovou drobenkou vás zachrání. Suroviny na ně nejspíš máte doma a hotové jsou vcukuletu. Navíc jsou tak dobré, že každý bude chtít recept!

Suroviny

rozválené (každé balení po 300 g)
švestková povidla 1 sklenka
hustá
velké, oloupané a nakrájené na kostičky
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na drobenku
mandle plátky 1 hrst
Na rumové máslo
rum 2 PL
tuzemák nebo třtinový

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Oba pláty těsta rozviňte a přiložte na sebe, aby vznikl jeden vyšší plát. Kulatým vykrajovátkem o průměru 7,5 cm (nebo skleničkou) vykrojte z těsta těsně vedle sebe koláčky.

2

Vykrojené koláčky umístěte na plech. Udělejte těstu okraj: vezměte o něco menší kulaté vykrajovátko (nebo skleničku s menším průměrem), položte na koláček a obtiskněte silně do těsta, ale neprokrojte. Dno koláčku propíchejte vidličkou. Do vyznačeného kolečka rozetřete 2 lžičky povidel a následně je posypte kousky jablek. Okraje koláčků potřete rozšlehaným vejcem.

3

Na drobenku promněte rukama studené máslo, mouku a cukr. Drobenkou zasypte středy koláčků, posypte plátky mandlí a dejte péci. 

4

Hotové koláčky vyjměte z trouby. V rendlíku rozehřejte máslo s rumem a potřete jím okraje koláčků a pokapejte středy.

NĚCO NAVÍC
Zbylé vykrájené těsto potřete rozpuštěným máslem, posypte skořicí a krupicovým cukrem a pečte jako chuťovku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč