Malinové frosé

Malinové frosé

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 džbán

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 533 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 109 g
Tuky 0 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víno a maliny, jednoduchá a osvěžující kombinace pro líné letní odpoledne. Ale určitě se nebraňte dát si ji už k obědu. Zkrátka taková tříšť pro dospělé...

Suroviny

víno růžové 2
krupicový cukr 50 g
voda 100 ml
maliny 300 g
navíc na ozdobení

1 Víno vlijte do uzavíratelného sáčku a dejte na 3–4 hodiny zmrazit.

2 V hrnci rozehřejte cukr s vodou a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vsypte maliny, přiklopte, stáhněte z ohně a nechte 20 minut stát. Rozmixujte, protřete přes jemné síto a nechte vychladnout.

3 Zmražené víno nadrťte a dejte do mixéru. Promixujte (po částech) na tříšť, přidejte malinové pyré a znovu promixujte. Směs dejte do velkého džbánu a ozdobte čerstvými malinami.

TIP REDAKCE

  • Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit. 
  • Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu. 
  • Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky...
  • Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit