Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinové frosé

Víno a maliny, jednoduchá a osvěžující kombinace pro líné letní odpoledne. Ale určitě se nebraňte dát si ji už k obědu. Zkrátka taková tříšť pro dospělé...

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 džbán
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení a chladnutí
PT10M
Vaření 0:10
Nápoj

Ingredience

    • 2 lahve růžového vína
    • 50 g krupicového cukru
    • 100 ml vody
    • 300 g malin + na ozdobení

Příprava jídla

1 Víno vlijte do uzavíratelného sáčku a dejte na 3–4 hodiny zmrazit.

2 V hrnci rozehřejte cukr s vodou a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vsypte maliny, přiklopte, stáhněte z ohně a nechte 20 minut stát. Rozmixujte, protřete přes jemné síto a nechte vychladnout.

3 Zmražené víno nadrťte a dejte do mixéru. Promixujte (po částech) na tříšť, přidejte malinové pyré a znovu promixujte. Směs dejte do velkého džbánu a ozdobte čerstvými malinami.

TIP REDAKCE

  • Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit. 
  • Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu. 
  • Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky...
  • Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cooler z bílého portského a grapefruitu

Jamajský rumový punč

Negroni sbagliato

REKLAMA

Přidat komentář