Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jamajský rumový punč
Punč
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Jamajský rumový punč

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 džbán

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1456 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 199 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přemýšlíte, jaký podávat po grilovačce dezert? No přece punč! Je v něm vše, co od dezertu chcete – sladkost ovoce i kapka něčeho ostřejšího.

Suroviny

led
kostky
rum 300 ml
tmavý, karibský
limetová šťáva 100 ml
1 střik Angostura Bitters
pomerančový džus 200 ml

Postup

1

Velký džbán naplňte ze 3/4 ledem. Přidejte rum, limetovou šťávu, zastříkněte angosturou, přilijte oba džusy a promíchejte. Nakonec vlijte grenadinu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Angostura je bylinný likér, který si barmani oblíbili kvůli všestrannosti, schopnosti zdůrazňovat a spojovat chutě.

TIP REDAKCE

Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit. Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu. Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky... Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín