Přemýšlíte, jaký podávat po grilovačce dezert? No přece punč! Je v něm vše, co od dezertu chcete – sladkost ovoce i kapka něčeho ostřejšího.
Suroviny
led
kostky
rum
300
ml
tmavý, karibský
limetová šťáva
100
ml
1 střik Angostura Bitters
pomerančový džus
200
ml
ananasový džus
200
ml
grenadina
200
ml
Postup
1
Velký džbán naplňte ze 3/4 ledem. Přidejte rum, limetovou šťávu, zastříkněte angosturou, přilijte oba džusy a promíchejte. Nakonec vlijte grenadinu a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Angostura je bylinný likér, který si barmani oblíbili kvůli všestrannosti, schopnosti zdůrazňovat a spojovat chutě.
TIP REDAKCE
Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit. Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu. Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky... Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)