Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jamajský rumový punč

Přemýšlíte, jaký podávat po grilovačce dezert? No přece punč! Je v něm vše, co od dezertu chcete – sladkost ovoce i kapka něčeho ostřejšího.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 džbán
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj

Ingredience

    • ledové kostky
    • 300 ml tmavého rumu, nejlépe karibského
    • 100 ml limetové šťávy
    • 1 střik Angostury Bitters
    • 200 ml pomerančového džusu
    • 200 ml ananasového džusu
    • 200 ml grenadiny

Příprava jídla

1 Velký džbán naplňte ze 3/4 ledem. Přidejte rum, limetovou šťávu, zastříkněte angosturou, přilijte oba džusy a promíchejte. Nakonec vlijte grenadinu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Angostura je bylinný likér, který si barmani oblíbili kvůli všestrannosti, schopnosti zdůrazňovat a spojovat chutě.

TIP REDAKCE

  • Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit. 
  • Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu. 
  • Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky...
  • Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cooler z bílého portského a grapefruitu

Malinové frosé

Negroni sbagliato

REKLAMA

Přidat komentář