Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cooler z bílého portského a grapefruitu
Cooler z bílého portského a grapefruitu
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Cooler z bílého portského a grapefruitu

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 džbán

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální pití k bazénu, je příjemně osvěžující a obsahuje jen docela malé množství alkoholu... Cooler z bílého portského a grapefruitu se vám v sparných letních dnech bude zaruščeně hodit. 

Suroviny

led
kostky
tonic 500 ml
grapefruitový
růžový - plátky, na ozdobení

Postup

1

Větší džbán (o objemu alespoň 1,5 l) naplňte ze 3/4 ledem, vlijte portské, grapefruitový tonik a promíchejte. Ozdobte plátky růžového grapefruitu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Grapefruitový tonic lehce seženete on-line nebo ve vybraných obchodech či v Makru. Nic nezkazíte ani běžným tonikem a vymačkanou šťávou z grapefruitu.

TIP REDAKCE

  • Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit.
  • Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu.
  • Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky...
  • Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)
     

Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín