Melounová polévka s jahodami

Melounová polévka s jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 892 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 165 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé osvěžení!

Suroviny

víno bílé 250 ml
suchý
krupicový cukr 80 g
citronová kůra 1 ČL
z 1 biocitronu
jahody 250 g
a 4 na ozdobu
meloun 1 kg
dužina, zbavená semen a pokrájené
meloun 1 plátek
či snítky meduňky na ozdobu

1 Víno a cukr přiveďte k varu a nechte pět minut bublat. Vypněte a přidejte citronovou kůru.

2 Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujte dohladka.

3 Ochutnejte, případně přislaďte. Dejte alespoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky.

4 Při podávání rozdělte do misek a ozdobte melounem nebo meduňkou.

NĚCO NAVÍC

Osvěžující letní perlivý koktejl si připravíte, když polévku rozdělíte do 8 vysokých sklenek na stopce, takzvaných fléten, a dolijete vychlazeným suchým sektem.

Melounová polévka

Melounová polévka

Více

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit