Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italská melounová polévka s parmskou šunkou

Italská melounová polévka s parmskou šunkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1441 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 8 g
Tuky 84 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tandem meloun–šunka Italové doslova milují, a to i v tekuté podobě!

Suroviny

oranžový, asi 1.5kg, oloupaný
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
ze čtvrtky citronu
sůl ¼ ČL
mořská
pepř ½ ČL
nahrubo nadrcený, nejlépe růžový
cukr špetka
nebo dle chuti
část nakrájená

Postup

1

Meloun nakrájejte a dužinu rozmixujte. Promíchejte se šťávou z citrusů. Lehce osolte a opepřete, případně dochuťte špetkou cukru – je-li meloun dokonale zralý, nebude to třeba.

2

Vmíchejte pokrájenou šunku a rozdělte do čtyř misek. Navrch rozložte plátky šunky a poprašte trochou čerstvě mletého pepře.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

17.07.2008 07:44
Prosím nikdy jsem neviděl oranžový meloun,kde ho seženu? v každé zelenine určitě nebude.
04.06.2010 15:19
bude bude je to ten ktery je maly jako balon na hazenou a ma takovou zeleno oranzovo sedou slupku
07.07.2008 11:29
Recept se nachází v č.8/07, str.82

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...