Tandem meloun–šunka Italové doslova milují, a to i v tekuté podobě!
Suroviny
meloun
1
ks
oranžový, asi 1.5kg, oloupaný
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
citronová šťáva
ze čtvrtky citronu
sůl
¼
ČL
mořská
pepř
½
ČL
nahrubo nadrcený, nejlépe růžový
cukr
špetka
nebo dle chuti
sušená šunka
4
plátky
část nakrájená
1Meloun nakrájejte a dužinu rozmixujte. Promíchejte se šťávou z citrusů. Lehce osolte a opepřete, případně dochuťte špetkou cukru – je-li meloun dokonale zralý, nebude to třeba.
2Vmíchejte pokrájenou šunku a rozdělte do čtyř misek. Navrch rozložte plátky šunky a poprašte trochou čerstvě mletého pepře.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 nejlepších italských receptů(36 receptů)
Komentáře
Anonym
07.07.2008 11:29
Apetit 8/07
Anonym
17.07.2008 07:44
Koupe surovin
Anonym
04.06.2010 15:19
RE: Koupe surovin