Tandem meloun–šunka Italové doslova milují, a to i v tekuté podobě!
Suroviny
meloun
1
ks
oranžový, asi 1.5kg, oloupaný
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
ze čtvrtky citronu
sůl
¼
ČL
mořská
pepř
½
ČL
nahrubo nadrcený, nejlépe růžový
cukr
špetka
nebo dle chuti
sušená šunka
4
plátky
část nakrájená
Postup
1
Meloun nakrájejte a dužinu rozmixujte. Promíchejte se šťávou z citrusů. Lehce osolte a opepřete, případně dochuťte špetkou cukru – je-li meloun dokonale zralý, nebude to třeba.
2
Vmíchejte pokrájenou šunku a rozdělte do čtyř misek. Navrch rozložte plátky šunky a poprašte trochou čerstvě mletého pepře.
Komentáře