Dokonalé osvěžení! Melounová polévka s jahodami se vám bude v letním sparnu zaručeně hodit.
Suroviny
víno bílé
250
ml
suché
krupicový cukr
80
g
citronová kůra
1
ČL
jahody
250
g
a 4 na ozdobu
meloun
1
kg
dužina, zbavená semen a pokrájená + plátek na ozdobu
meduňka
1
snítka
a ozdobu
Postup
1
Víno a cukr přiveďte k varu a nechte pět minut bublat. Vypněte a přidejte citronovou kůru.
2
Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujte dohladka.
3
Ochutnejte, případně přislaďte. Dejte alespoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky.
4
Při podávání rozdělte do misek a ozdobte melounem nebo meduňkou.
Něco navíc
Osvěžující letní perlivý koktejl si připravíte, když polévku rozdělíte do 8 vysokých sklenek na stopce, takzvaných fléten, a dolijete vychlazeným suchým sektem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7x studená polévka(7 receptů )