Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlina s melounem a likérem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1167 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 158 g
Tuky 32 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Samozřejmě můžete použít aromatické žluté a oranžové cukrové melouny. Sambuca voní po lékořici, ale klidně zkuste třeba ovocný likér.

Suroviny

menší, červený, zralý
koleček, lze nahradit i konzervovaným
likér 90 ml
výborná je sambuca
vanilková zmrzlina 400 ml
máta
na dochucení

Postup

1

Meloun nakrájejte asi na centimetrové plátky, zbavte pecek a pokud možno z něj vykrojte stejnoměrná kolečka podobná těm ananasovým. (Pomoci si můžete talířkem nebo pokličkou). Všechnu šťávu při krájení zachyťte a smíchejte s likérem.

2

Melounová a ananasová kolečka naaranžujte do misek. Před podáváním přidejte kopečky zmrzliny, přelijte likérem i šťávou a ozdobte lístky máty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 15:34
Recept se nachází v č.9/05, str.56