Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na studené polévky

Toužíte po dokonalém letním osvěžení, které vás zároveň zasytí a můžete si tak trochu odškrtnout i hlavní chod? Se slovem polévka máme zažito spíše teplé jídlo na zahřátí. Jinak je tomu však v parném létě nebo v přímořských oblastech, kde si běžně v restauraci můžete vychlazenou polévku objednat. Pokud vaše letní zahrádka nabízí bohatou úrodu okurek, rajčat, paprik nebo cuket, pak je letní oběd v podobě studené polévky skvělým nápadem, jak s přebytky naložit. 

...

 

Mezi nejznámější studené polévky patří španělské gazpacho, které se dle původního receptu připravuje z velkých masitých rajčat. Studenou rajčatovou polévku najdete v našich receptech jak v původním pojetí, tak v netradiční kombinaci s melounem. A pokud vám přijde, že spojení rajčat a melounu nejde dohromady, tak věřte, že spolu ladí báječně. Populární jsou také okurkové polévky, možností je ale mnohem víc! 

  • Další oblíbená studená polévka pochází z Balkánského poloostrova. Řeč je o bulharské okurkové polévce tarator, jejíž chuti vévodí vedle salátové okurky a bílý jogurt nebo kefír.  Patří do ní také vlašské ořechy, česnek a kopr.
  • Závan středomořské dovolené přiinese na vaši zahradu například studená polévka z oliv.
  • Studenou svěží letní mixovanou polévku vytvoříte třeba také z pečené červené řepy nebo pečených paprik.
  • A gazpacho je příkladem toho, že polévce sluší také ovoce. Zdobit ji můžete dle svých představ a chutí melounem nebo třeba ananasem.  Vyzkoušet můžete jeho nejrůznější varianty: rajčatové, zelené nebo dokonce bílé v podobě polévky ajo blanco 

Inspirujte se oblíbenými recepty 

Studenou polévku připravujte s předstihem, aby se před podáváním stihla dostatečně nachladit. Dokonalé nachlazení skvěle podtrhuje osvěžující ráz ledové polévky. Podívejte se na oblíbené recepty a svěží variace chutí studených polévek.  

Studené polévky potěší nejen vaše chuťové buňky, dle kterých můžete vybírat z mnoha kombinací surovin v našich receptech, ale zároveň obohatí vaše tělo o důležité vitaminy.

Právě rajčata, která bývají často první na seznamu surovin v kategorii studených polévek, poskytují tělu spoustu cenných látek. Vedle vitaminů A, B, C, E a kyseliny listové obsahují rajčata důležité antioxidanty, které pomáhají našemu tělu zbavovat se nežádoucích látek. Nezanedbatelné množství zdraví prospěšných látek obsahuje i další zelenina, zvlášť, když se připravuje za studena (a za syrova).


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč