Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovesná kaše se švestkami ze Sisters

"Kaši děláme v bistru Sisters podle pravidla, které jsme si vymysleli: musí obsahovat 5 elementů. Kromě ovsa ještě ovoce, ořechy nebo semínka, další obilovinu (rýži či pšenici) a zajímavou příchuť kořením počínaje, květinami konče. Můžete ji ochutnat na našem novém snídaňovém menu nebo ji zkuste uvařit doma. Získáte superjídlo, které nasytí po velkou část dne," prozrazuje Hanka Michopulu.

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Pohár

Ingredience

    NA ŠVESTKOVÝ ROZVAR

    • 500g švestek
    • 100g hnědého cukru
    • 1 svitek skořice
    • 1 hvězdička badyánu
    • 1/2 lžičky semínek fenyklu nebo anýzu
    • 1 lžíce citronové šťávy

    NA KAŠI

    • 70g jemně drcených ovesných vloček
    • špetka soli
    • 10g červené rýže

    NA DOKONČENÍ

    • plátek másla (5g)
    • 5g třtinového cukru
    • 1–2 lžíce směsi semínek (dýňových, slunečnicových, konopných...) 

Příprava jídla

Švestky rozpulte, vypeckujte a vložte do kastrolu spolu s cukrem, kořením, 100ml vody a citronovou šťávou. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání duste přikryté 20 minut. Odstraňte koření a nechte lehce zchladnout.

2 Do rendlíku vsypte vločky a sůl a zalijte vroucí vodou (na 1 díl vloček dejte 2 díly vody). Přiveďte k varu, vypněte, promíchejte, nechte zchladnout, přikryjte potravinářskou fólií a uložte na noc do chladničky. Červenou rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte zchladnout a dejte také do chladničky.

3 Ráno ohřejte vločky společně s rýží. Na kaši dejte plátek másla, 1–2 lžíce semínek, cukr a podle chuti švestkový rozvar.

NĚCO NAVÍC

Zbylý rozvar použijte do bílého jogurtu, na cheesecake, na rýžovou kaši, k červenému zelí apod. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

Koprovka s lososem

Snídaňové kaše

REKLAMA

Přidat komentář