Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovesné vločky jsou součástí našeho jídelníčku již po celá staletí. Tradičně se konzumují vařené v mléce jako ovesné kaše, nebo je lze jednoduše přidat do mléka nebo jogurtu a sníst k snídani. Ráno navíc zasytí a dodají člověku energii na celý den.

 

Jejich použití v kuchyni je ovšem daleko širší. Lze je využít při přípravě dezertů a koláčů, mohou být součástí sladké i slané granoly. Lze je rozemlít na jemnou ovesnou mouku či použít k výrobě ovesného mléka. Ovesné vločky dobře poslouží jako zavářka do polévek.


  

  • Jejich základem je oves, jedna z nejstarších obilovin, které lidstvo zná. 
  • Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem beta glukanů. Ty z ovesných vloček příznivě působí na hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Mohou také fungovat jako prebiotikum.
Zobrazit celý popis ›