Vegetariánská, plná bylinek a zapečená s citronem. Zkuste tuto lahodnou pizzu.
Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu
Suroviny
základní těsto
1
parmazán
250
g
na hobliny
citronová kůra
1
ks
bio, bez semen, na tenoučká kolečka
rozmarýn
3
PL
drobné lístky, čerstvý
pepř
čerstvě drcený
olivový olej
extra panenský
Postup
1
Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby dejte zahřát aspoň na půl hodiny dva velké plechy. Těsto připravte podle základního receptu.
2
Rozdělte ho na dvě koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na obdélníky o rozměrech asi 30 × 40 cm.
3
Dejte je na pečicí papír a vytvořte okraj – okraje přeložte směrem do středu. Na každý obdélník těsta naskládejte sýr a na něj přibližně 12 přepůlených koleček citronu a polovinu cibule. Posypte rozmarýnem a opepřete. Zakapejte olejem.
4
Pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.