Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza se sýrem a citronem

Pizza se sýrem a citronem

3.3/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Na 2 velké pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1077 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 33 g
Tuky 68 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská, plná bylinek a zapečená s citronem. Zkuste tuto lahodnou pizzu.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

základní těsto 1
na hobliny
bio, bez semen, na tenoučká kolečka
rozmarýn 3 PL
drobné lístky, čerstvý
pepř
čerstvě drcený
olivový olej
extra panenský

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby dejte zahřát aspoň na půl hodiny dva velké plechy. Těsto připravte podle základního receptu.

2

Rozdělte ho na dvě koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na obdélníky o rozměrech asi 30 × 40 cm.

3

Dejte je na pečicí papír a vytvořte okraj – okraje přeložte směrem do středu. Na každý obdélník těsta naskládejte sýr a na něj přibližně 12 přepůlených koleček citronu a polovinu cibule. Posypte rozmarýnem a opepřete. Zakapejte olejem.

4

Pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...