Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s cherry rajčátky & slaninou
Pizza s cherry rajčátky & slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s cherry rajčátky & slaninou

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 892 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 55 g
Tuky 48 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pizza s cherry rajčátky a slaninou je skvělá kombinace pro každého milovníka italské pochoutky. Připravíte ji za pár minut a dokonale si pochutnáte. 

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

směs na pizzu
bazalka 1 svazek
olivový olej 2 ČL
rajčata cherry 150 g
rozpůlené
asi 125 g
slanina 100 g
nakrájená na kostičky

Postup

1

Směs na těsto zpracujte podle návodu na obalu. Polovinu bazalky nasekejte a zapracujte do těsta. Pak ho rozválejte na čtyři placky.

2

Přesuňte je na plech, potřete olejem a nechte čtvrt hodiny kynout. Potom do pizz zatlačte rozpůlená cherry rajčátka (řezem nahoru).

3

Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Spolu se slaninou ji rozdělte na placky a pečte dozlatova; asi dvacet minut. Hotové pizzy ozdobte zbylou bazalkou.

Minipizzy
Děti milují pizzy v miniaturní podobě! Vyválejte z těsta placičky o průměru 3–5 cm a do každé píchněte polovinu cherry rajčátka. Pečte deset až patnáct minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

06.10.2008 17:21
Opravdu super recept, jen se mi nechtělo shánět těsto na pizzu a tak jsem si udělala vlastní: 1/2 kostky droždí 100 ml vody 250 g hladké mouky špetka soli a cukru 1 lžíce oleje Všechno propracujte a nechte půl hodiny kynout. Po půl hodině opět propracujte a nechte odpočinout další půlhodinu. Pak už jsem pokračovala podle Apetitu ;) Dobrou chuť, Misha

Apetit magazín