0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s cherry rajčátky & slaninou

Pizza s cherry rajčátky & slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s cherry rajčátky & slaninou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 892 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 55 g
Tuky 48 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pizza

Suroviny

těsto na pizzu 1 bal
směs na pizzu
bazalka 1 svazek
olivový olej 2 ČL
rajčata cherry 150 g
rozpůlené
mozzarella 1 bal
asi 125 g
slanina 100 g
nakrájená na kostičky

1 Směs na těsto zpracujte podle návodu na obalu. Polovinu bazalky nasekejte a zapracujte do těsta. Pak ho rozválejte na čtyři placky.

2 Přesuňte je na plech, potřete olejem a nechte čtvrt hodiny kynout. Potom do pizz zatlačte rozpůlená cherry rajčátka (řezem nahoru).

3 Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Spolu se slaninou ji rozdělte na placky a pečte dozlatova; asi dvacet minut. Hotové pizzy ozdobte zbylou bazalkou.

Minipizzy
Děti milují pizzy v miniaturní podobě! Vyválejte z těsta placičky o průměru 3–5 cm a do každé píchněte polovinu cherry rajčátka. Pečte deset až patnáct minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

Opravdu super recept, jen se mi nechtělo shánět těsto na pizzu a tak jsem si udělala vlastní: 1/2 kostky droždí 100 ml vody 250 g hladké mouky špetka soli a cukru 1 lžíce oleje Všechno propracujte a nechte půl hodiny kynout. Po půl hodině opět propracujte a nechte odpočinout další půlhodinu. Pak už jsem pokračovala podle Apetitu ;) Dobrou chuť, Misha

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit