Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová omáčka s chilli

Tak tahle omáčka podle receptu Tomáše Hinduliaka (HUHU Chilli) má opravdové grády! Možná ji znáte z Apetit pikniku a teď si můžete uvařit vlastní...

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 600 ml
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Vaření 0:50
Omáčka

Ingredience

    • 1kg rajčat
    • 80ml vinného octa
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžíce soli
    • 4 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
    • chilli papričky podle chuti
    • čerstvě mletý pepř
    • hrst bazalky, nasekané nahrubo
    • hrst oregana, nasekaného nahrubo
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků, nasekaných
    • tortillové chipsy k podávání 

Příprava jídla

1 Rajčata nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, přilijte ocet, přisypte cukr a sůl a nechte odvařit část tekutiny; trvá to asi 30–40 minut.

2 Pak přidejte česnek a chilli a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka ještě příliš řídká a nedá se jednoduše nabírat na tortillové lupínky, nechte ji ještě provařit. Po dalších 10 minutách přidejte pepř a všechny bylinky a podávejte s tortillovými chipsy. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem

Sirup z červené řepy s lapachem

Broskvový džem s levandulí

Bezinkový koláč s limetkou

REKLAMA

Přidat komentář