Tahle chilli omáčka je přímo božská! Jestli jste ještě nepodlehli koriandru, vynechte ho anebo ho zkuste nahradit bazalkou.
Suroviny
chilli paprička
4
ks
dlouhé, červená, nasekané
česnek
3
stroužky
oloupané
koriandr čerstvý
1
svazek
či 2 malé svazky, obrané lístky nebo celé mladé stonky
hnědý cukr
130
g
přirodní, či palmový
rybí omáčka
80
ml
limetová šťáva
250
ml
cca 4 limetky
zázvor (čerstvý)
5
cm
kousek, přibližně 25 g, oloupaný, na plátky
1 Nasekané chilli papričky, přepůlený česnek, nasekaný koriandr, přírodní cukr, rybí omáčku, čerstvou limetovou šťávu a plátky zázvoru vložte do nádoby mixéru. Minutu až dvě zpracovávejte, aby se čerstvé suroviny semlely a dobře promíchaly.
Něco navíc
Aby byly výrobní ztráty co nejmenší a mixování snazší, připravujte omáčku v tomto množství. Čerstvá chilli omáčka vydrží v chladničce zavřená ve sklenici se šroubovacím víčkem až týden.