Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čerstvá domácí chilli omáčka
Čerstvá domácí chilli omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čerstvá domácí chilli omáčka

5/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Na 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 290 g
Tuky 16 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle chilli omáčka je přímo božská! Jestli jste ještě nepodlehli koriandru, vynechte ho anebo ho zkuste nahradit bazalkou.

Suroviny

dlouhé, červená, nasekané
česnek 3 stroužky
oloupané
koriandr čerstvý 1 svazek
či 2 malé svazky, obrané lístky nebo celé mladé stonky
hnědý cukr 130 g
přirodní, či palmový
rybí omáčka 80 ml
limetová šťáva 250 ml
cca 4 limetky
zázvor (čerstvý) 5 cm
kousek, přibližně 25 g, oloupaný, na plátky

Postup

1

Nasekané chilli papričky, přepůlený česnek, nasekaný koriandr, přírodní cukr, rybí omáčku, čerstvou limetovou šťávu a plátky zázvoru vložte do nádoby mixéru. Minutu až dvě zpracovávejte, aby se čerstvé suroviny semlely a dobře promíchaly.

Něco navíc
Aby byly výrobní ztráty co nejmenší a mixování snazší, připravujte omáčku v tomto množství. Čerstvá chilli omáčka vydrží v chladničce zavřená ve sklenici se šroubovacím víčkem až týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...