Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Argentinský steak s marinádou chimichurri
Argentinský steak s marinádou chimichurri
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Argentinský steak s marinádou chimichurri

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2629 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 8 g
Tuky 200 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně jako gaučové a pampa. Zkusit to ale můžete i doma!

Suroviny

Na steak
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na chimichurri
olivový olej ½ hrnku
vinný ocet bílý ¾ hrnku
sherry
koriandr čerstvý 1 svazek
nebo petrželka
oregano
česnek 6 stroužků
nasekaný

Postup

1

Smíchejte přísady na omáčku chimichurri.

2

Osolené a opepřené maso přelijte většinou chimichurri a tři až čtyři hodiny marinujte. Půl hodiny před přípravou ho vyjměte a troubu předehřejte na 240 stupňů. Maso přelité zbylou marinádou pečte 20 minut.

3

Teplotu snižte na 190 stupňů a počítejte se čtvrthodinou pečení na půl kila masa, chcete-li je krvavé. Dalších patnáct minut pečení na celý kus přidejte na středně, a půl hodiny na zcela propečené maso. Jeho stav přesně určí teploměr.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

09.04.2008 08:28
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.5

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...