Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně jako gaučové a pampa. Zkusit to ale můžete i doma!
Suroviny
Na steak
hovězí roštěnec
900
g
vcelku
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na chimichurri
olivový olej
½
hrnku
vinný ocet bílý
¾
hrnku
víno dezertní
6
PL
sherry
koriandr čerstvý
1
svazek
nebo petrželka
oregano
citronová šťáva
3
PL
česnek
6
stroužků
nasekaný
Postup
1
Smíchejte přísady na omáčku chimichurri.
2
Osolené a opepřené maso přelijte většinou chimichurri a tři až čtyři hodiny marinujte. Půl hodiny před přípravou ho vyjměte a troubu předehřejte na 240 stupňů. Maso přelité zbylou marinádou pečte 20 minut.
3
Teplotu snižte na 190 stupňů a počítejte se čtvrthodinou pečení na půl kila masa, chcete-li je krvavé. Dalších patnáct minut pečení na celý kus přidejte na středně, a půl hodiny na zcela propečené maso. Jeho stav přesně určí teploměr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Grilování v latinském rytmu: 19 receptů na letní gril(19 receptů )
Komentáře