Výběr pro milovníky poctivé porce masa

Výběr pro milovníky poctivé porce masa

Pořádný steak

Chcete si připravit absolutní masový zážitek bez další vaření a přípravy další přílohy? Steak je ideální volbou, je však potřeba vědět, jak jej dovést k dokonalosti. Důležitý je samotný výběr masa, jeho teplota před přípravou, olej, na kterém se bude smažit, použitá pánev, adekvátní ochucení a menší odpočinek, než se bude podávat. Všechny potřebné rady jsme shrnuli do souborného článku, který vám poradí, jak si připravit ten nejlepší steak pod sluncem.

Jak na dokonalý steak

Více

Dlouhé pečení, maximum chutí

Opravdovým kulinářským požitkem je pomalu tažené maso. Pokud budete vepřové, hovězí, ale i zvěřinové maso několik hodin při malé teplotě péct v troubě či vařit v pomalém hrnci, získá nezapomenutelnou chuť. Zde hrají roli také další suroviny, které masu propůjčí své aroma a dodají mu na lahodnosti. Pomalé pečení je třeba dopředu promyslet, vše si nachystat a začít vařit nejlépe den předem, všechna práce se vám však vrátí v dokonalé pečínce, která u rodinného stolu sklidí oprávněné ovace.

Pomalu pečené maso: hovězí

Více

Dušené maso

Časově nenáročné dušení vám spolu s měkkým masem nabídne také chutnou omáčku, ve které se spojí síla vývaru, chuť šťávy z masa a dalších surovin, nejčastěji zeleniny. Stačí už jen přichystat oblíbenou přílohu a honosný nedělní oběd je na světě. Dušení na mírném ohni potřebuje 1,5–2,5 hodiny. Proces můžete urychlit tlakovým hrncem, který veškerou práci odvede za vás.

Dušené hovězí s řepou

Více

Vůně rozpálených uhlíků

Oblíbenou úpravou masa mající i společenský charakter je grilování. Před zažehnutím grilu je však dobré pořádně promyslet, jaké maso chceme na roštu položit. Ne všechny části zvířete jsou na grilování vhodné. Svou roli sehrává i marináda či ochucení, kterým masu dodáme přidanou hodnotu. Z hovězího masa se na oheň hodí hovězí pupek, vysoký, ale i nízký roštěnec či zadní hovězí na rump steak. Máte-li chuť na vepřové, sáhněte po krkovici, vepřovém boku, kotletě či žebírkách. U kuřecího se dají použít prsa, křidélka, paličky či rovnou celé kuře, je však potřeba maso hlídat, má tendence se velice rychle vysoušet.

Jak vybírat hovězí maso na grilování

Více

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli úpravu, přinášíme vám inspirativní recepty, které hravě zaženou vaši chuť na poctivou porci masa.  

Obchod Apetit