Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Výběr pro milovníky poctivé porce masa

Dostali jste chuť na pořádnou porci masa? Přinášíme vám tipy na poctivé steaky, pečínky, grilované flákoty či dušené plátky masa v několika receptech.

Pořádný steak

Chcete si připravit absolutní masový zážitek bez další vaření a přípravy další přílohy? Steak je ideální volbou, je však potřeba vědět, jak jej dovést k dokonalosti. Důležitý je samotný výběr masa, jeho teplota před přípravou, olej, na kterém se bude smažit, použitá pánev, adekvátní ochucení a menší odpočinek, než se bude podávat. Všechny potřebné rady jsme shrnuli do souborného článku, který vám poradí, jak si připravit ten nejlepší steak pod sluncem.

Jak na dokonalý steak

Pořádný kus masa, rozpálená pánev a pár minut zatajeného dechu, aby to dobře dopadlo. Steaků se nemusíte...

Dlouhé pečení, maximum chutí

Opravdovým kulinářským požitkem je pomalu tažené maso. Pokud budete vepřové, hovězí, ale i zvěřinové maso několik hodin při malé teplotě péct v troubě či vařit v pomalém hrnci, získá nezapomenutelnou chuť. Zde hrají roli také další suroviny, které masu propůjčí své aroma a dodají mu na lahodnosti. Pomalé pečení je třeba dopředu promyslet, vše si nachystat a začít vařit nejlépe den předem, všechna práce se vám však vrátí v dokonalé pečínce, která u rodinného stolu sklidí oprávněné ovace.

Pomalu pečené maso: hovězí

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Tedy...

Dušené maso

Časově nenáročné dušení vám spolu s měkkým masem nabídne také chutnou omáčku, ve které se spojí síla vývaru, chuť šťávy z masa a dalších surovin, nejčastěji zeleniny. Stačí už jen přichystat oblíbenou přílohu a honosný nedělní oběd je na světě. Dušení na mírném ohni potřebuje 1,5–2,5 hodiny. Proces můžete urychlit tlakovým hrncem, který veškerou práci odvede za vás.

Dušené hovězí s řepou

Červená řepa rozděluje lidi na ty, kteří ji milují, a na ty, co se jí ani nedotknou. Někdy ale přece jen...

Vůně rozpálených uhlíků

Oblíbenou úpravou masa mající i společenský charakter je grilování. Před zažehnutím grilu je však dobré pořádně promyslet, jaké maso chceme na roštu položit. Ne všechny části zvířete jsou na grilování vhodné. Svou roli sehrává i marináda či ochucení, kterým masu dodáme přidanou hodnotu. Z hovězího masa se na oheň hodí hovězí pupek, vysoký, ale i nízký roštěnec či zadní hovězí na rump steak. Máte-li chuť na vepřové, sáhněte po krkovici, vepřovém boku, kotletě či žebírkách. U kuřecího se dají použít prsa, křidélka, paličky či rovnou celé kuře, je však potřeba maso hlídat, má tendence se velice rychle vysoušet.

Jak vybírat hovězí maso na grilování

Poradíme vám, jak vybrat a upravit šťavnaté hovězí maso. Znáte něco lepšího na gril?

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli úpravu, přinášíme vám inspirativní recepty, které hravě zaženou vaši chuť na poctivou porci masa.  

Skvělý steak

Steak s bylinkovým máslem

Kuřecí steak

Grilovaný rib eye steak

Steak na pepři

Steak z vysokého roštěnce

Steak s omáčkou salmoriglio

Vepřový steak s jablky

Telecí steak s olivovou salsou

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Medovo-hořčičný steak

Klasický steak ze svíčkové

Gril party – jak na červené maso?

Steak s béarnskou omáčkou

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril

Pomalu pečené maso: vepřové

Pomalu pečené maso: drůbež

Pomalu pečené maso: zvěřina

Pomalu pečené hovězí na balzamiku

Pomalu pečená jehněčí kýta se zeleninou

Pomalu pečený bůček

Na víkend: 3x pomalu pečené kuře

Pomalu pečená jehněčí kýta s jarní zeleninou a mátovou omáčkou

Pomalu pečená srnčí kýta

Pomalu pečená kachna

Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší

Pomalu pečený ocásek na černém pivu

Pečené vepřové s jablečným salátem

Dušené hovězí carbonnade

Dušené krůtí maso se zeleninou

Dušené hovězí s fazolovou kaší

Dušené telecí ledvinky

Třicetiminutové dušené kuře

Dušené hovězí po italsku

Navarin, dušené maso v zelenině

Kuře dušené na červeném víně

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

Dušená roštěná

Dušený králík

Dušené hovězí s koprem a s dýňovými noky

Křepelky dušené na cibuli se šafránem a cizrnou

Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně

Dušená líčka se salsou verde

Štika dušená s cizrnou a chorizem

Dušená hovězí plec na šalotce

Dušená roštěnka se zapraženou krupicí

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Přidat komentář