
Tabbouleh z bulguru
Klasický arabský salát tabbouleh se hodí do parných letních dnů, s příchodem těch chladnějších oceníte naši verzi s bulgurem. Díky bulguru je sytý, díky rajčátkům šťavnatý a díky ředkvičkám křupavý. Co chtít od salátu víc!
Ingredience
- 120g bulguru
- 3 špetky kajenského pepře + 2 špetky mleté skořice + 3 špetky mletého nového koření
- šťáva z 1 velkého citronu
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 10 třešňových rajčátek, rozpůlených
- 10 ředkviček, na tenká kolečka
- 3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- po 50g lístků hladkolisté petrželky a máty, nasekaných
Příprava jídla
1 Bulgur důkladně 2–3x propláchněte vodou. Sceďte a v míse zalijte 180 ml vroucí vody, zakryjte potravinářskou fólií či natěsno přiklopte a nechte stát 15 minut. Pak ho tak, jak je, včetně případné vody, smíchejte s kajenským pepřem, mletou skořicí, novým kořením, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte mořskou solí a opepřete. Zakryjte a nechte přibližně hodinu stát, aby bulgur změkl.
2 Ke změklému bulguru přisypte rozpůlená rajčátka, plátky ředkviček, nakrájené jarní cibulky a nasekané bylinky. Salát zlehka promíchejte a podávejte teplý, ale dobrý je i zastudena.
Přidat komentář