Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tabbouleh z bulguru

Tabbouleh z bulguru

4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 152 g
Tuky 43 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický arabský salát tabbouleh se hodí do parných letních dnů, s příchodem těch chladnějších oceníte naši verzi s bulgurem. Díky bulguru je sytý, díky rajčátkům šťavnatý a díky ředkvičkám křupavý. Co chtít od salátu víc! 

Suroviny

bulgur 120 g
kajenský pepř 3 špetky
plus 2 špetky mleté skořice + 3 špetky mletého nového koření
šťáva z jednoho citronu
olivový olej extra panenský 3 PL
sůl a pepř
10 ks
třešňová rajčátka rozpůlená
ředkvičky 10 ks
na tenká kolečka
jarní cibulka 3 ks
nakrájená nadrobno
petrželka 50 g
a máta, nasekaná

Postup

1

Bulgur důkladně 2–3x propláchněte vodou. Sceďte a v míse zalijte 180 ml vroucí vody, zakryjte potravinářskou fólií či natěsno přiklopte a nechte stát 15 minut.

2

Pak ho tak, jak je, včetně případné vody, smíchejte s kajenským pepřem, mletou skořicí, novým kořením, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte mořskou solí a opepřete. Zakryjte a nechte přibližně hodinu stát, aby bulgur změkl.

3

Ke změklému bulguru přisypte rozpůlená rajčátka, plátky ředkviček, nakrájené jarní cibulky a nasekané bylinky. Salát zlehka promíchejte a podávejte teplý, ale dobrý je i zastudena. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín