0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tabouleh s pečeným květákem

Tabouleh s pečeným květákem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3694 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 302 g
Tuky 159 g
Vláknina 142 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché vegetariánské jídlo, které poslouží jako svěží příloha i jako hlavní chod. Doporučujeme nešetřit zálivkou, nakyslá chuť totiž s nasládlým pečeným květákem božsky ladí.

Suroviny

květák 1,5 kg
rozebraný na růžičky
sůl vločková 1 ČL
vločková sůl
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
římský kmín 2 ČL
olivový olej 2 PL
cizrna 400 g
konzerva – slitá a propláchnutá
máta 2 hrnky
lístky nasekané na nudličky + navíc na ozdobu
neloupané, nasucho opražené, nasekané nahrubo
sušené brusinky 40 g
propláchnuté
pažitka ¼ hrnku
nasekaná
Na zálivku
limetová šťáva 30 ml
nebo více podle chtui
tahini 1 PL
olivový olej extra panenský 60 ml

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na zálivku prošlehejte v misce limetovou šťávu, tahini a olivový olej. Dejte stranou.

2 Květák po částech rozmixujte v robotu – velikostí by měl připomínat rýži (ale můžete nechat kousky i větší). Květákovou rýži přesuňte do mísy, osolte a opepřete, přidejte římský kmín, olivový olej a promíchejte. Směs přesypte na jeden nebo dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte dozlatova, zhruba 15–20 minut. Čas od času v průběhu pečení promíchejte.

3 Cizrnu, mátu, mandle, brusinky, pečený květák a polovinu dresinku dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte na talíře, posypte pažitkou, lístky máty a zakápněte zbylou zálivkou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč