Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tabouleh s pečeným květákem

Jednoduché vegetariánské jídlo, které poslouží jako svěží příloha i jako hlavní chod. Doporučujeme nešetřit zálivkou, nakyslá chuť totiž s nasládlým pečeným květákem božsky ladí.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Salát

Ingredience

    • 1,5 kg květáku, rozebraného na růžičky
    • 1 lžička vločkové soli
    • 1 lžička čerstvě mletého pepře
    • 2 lžičky semínek římského kmínu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 400 g konzerva cizrny, slitá a propláchnutá
    • 2 hrnky mátových lístků, nasekaných na nudličky + navíc na ozdobení
    • 80 g mandlí, neloupaných, opražených nasucho a nasekaných nahrubo
    • 40 g sušených brusinek, propláchnutých
    • 1/4 hrnku nasekané pažitky

    NA ZÁLIVKU

    • 30–60 ml limetkové šťávy podle chuti
    • 1 lžíce sezamové pasty tahini
    • 60 ml extra panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na zálivku prošlehejte v misce limetovou šťávu, tahini a olivový olej. Dejte stranou.

2 Květák po částech rozmixujte v robotu – velikostí by měl připomínat rýži (ale můžete nechat kousky i větší). Květákovou rýži přesuňte do mísy, osolte a opepřete, přidejte římský kmín, olivový olej a promíchejte. Směs přesypte na jeden nebo dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte dozlatova, zhruba 15–20 minut. Čas od času v průběhu pečení promíchejte.

3 Cizrnu, mátu, mandle, brusinky, pečený květák a polovinu dresinku dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte na talíře, posypte pažitkou, lístky máty a zakápněte zbylou zálivkou. Podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicový tabouleh

Tabouleh s quinoou a pečeným fenyklem

Klasický tabouleh

REKLAMA

Přidat komentář