Jednoduché vegetariánské jídlo, které poslouží jako svěží příloha i jako hlavní chod. Při přípravě taboulehu s pečeným květákem doporučujeme nešetřit zálivkou, nakyslá chuť totiž s nasládlým pečeným květákem božsky ladí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Na zálivku prošlehejte v misce limetovou šťávu, tahini a olivový olej. Dejte stranou.
Květák po částech rozmixujte v robotu – velikostí by měl připomínat rýži (ale můžete nechat kousky i větší). Květákovou rýži přesuňte do mísy, osolte a opepřete, přidejte římský kmín, olivový olej a promíchejte.
Směs přesypte na jeden nebo dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte dozlatova, zhruba 15–20 minut. Čas od času v průběhu pečení promíchejte.
Cizrnu, mátu, mandle, brusinky, pečený květák a polovinu dresinku dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte na talíře, posypte pažitkou, lístky máty a zakápněte zbylou zálivkou. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )