0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tabouleh z kuskusu

Tabouleh z kuskusu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Tabouleh z kuskusu

4.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1802 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 190 g
Tuky 91 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný tabouleh z kuskusu.

Suroviny

Hlavní
kuskus 250 g
rajče 4 ks
zralá, nadrobno
okurka 0.5 ks
najemno
jarní cibulka 1 svazek
šikmo pokrájené
petržel 40 g
čertvé, nasekané
citronová kůra
z jednoho citronu
Na zálivku
olivový olej 6 PL
citronová štáva 2 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř

Postup

1

Kuskus připravte podle návodu.

2

Přimíchejte všechnu nakrájenou zeleninu, petržel a citronovou kůru.

3

Suroviny na zálivku smíchejte a přelijte jimi kuskus. Dobře promíchejte a podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Prosím, uveďte znovu kolik se do salátu přidává petrželové natě. V receptu je to nezřetelné - 40g nebo 400 g... můžete to opravit? Děkuji Herinková

Anonym

Někde jsem četla, že v Maroku se dělá tento salát pouze z Bulguru ( drcené pšenice), velkého množství zelené petrželky plus olivový olej a sůl. Odkud pochází Vaše verze Tabouleh? Děkuji za odpověď. Zdraví Dana Herinková

Anonym

Vyzkoušela jsem a nemá to chybu. Petrželky bych se vůbec nabála, dá tomu tu správnou chuť. /plně njevíc jsem si pochutnala druhý den, kdy se všechny přísady kráásně propojily. Mňam!

Anonym

Výborné, lehké, jen opatrně s citrónovou kůrou. Nastrouhala jsem tam jen 1/4 uvedeného množství a ve výsledku to i přesto bylo intenzivní. Ale možná je to tím, že jinak c.k. vynechávám u všech receptů...;-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit