Tabouleh

Tabouleh

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1809 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 191 g
Tuky 91 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodný tabouleh

Suroviny

Hlavní
kuskus 250 g
rajčata 4 ks
zralá, nadrobno
okurka 1 ks
najemno
jarní cibulka 1 svazek
šikmo pokrájené
petržel 40 g
čertvé, nasekané
citronová kůra
z jednoho citronu
Na zálivku
olivový olej 6 PL
citronová štáva 2 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř
Kuskus připravte podle návodu. Přimíchejte všechnu nakrájenou zeleninu, petržel a citronovou kůru. Suroviny na zálivku smíchejte a přelijte jimi kuskus. Dobře promíchejte a podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Komentáře

Anonym

Prosím, uveďte znovu kolik se do salátu přidává petrželové natě. V receptu je to nezřetelné - 40g nebo 400 g... můžete to opravit? Děkuji Herinková

Anonym

Někde jsem četla, že v Maroku se dělá tento salát pouze z Bulguru ( drcené pšenice), velkého množství zelené petrželky plus olivový olej a sůl. Odkud pochází Vaše verze Tabouleh? Děkuji za odpověď. Zdraví Dana Herinková

Anonym

Vyzkoušela jsem a nemá to chybu. Petrželky bych se vůbec nabála, dá tomu tu správnou chuť. /plně njevíc jsem si pochutnala druhý den, kdy se všechny přísady kráásně propojily. Mňam!

Anonym

Výborné, lehké, jen opatrně s citrónovou kůrou. Nastrouhala jsem tam jen 1/4 uvedeného množství a ve výsledku to i přesto bylo intenzivní. Ale možná je to tím, že jinak c.k. vynechávám u všech receptů...;-)

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit