0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tabouleh z kuskusu

Tabouleh z kuskusu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Tabouleh z kuskusu

4.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1802 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 190 g
Tuky 91 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný tabouleh z kuskusu.

Suroviny

Hlavní
kuskus 250 g
zralá, nadrobno
okurka ½ ks
najemno
jarní cibulka 1 svazek
šikmo pokrájené
petržel 40 g
čertvé, nasekané
citronová kůra
z jednoho citronu
Na zálivku
olivový olej 6 PL
citronová šťáva 2 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř

Postup

1

Kuskus připravte podle návodu.

2

Přimíchejte všechnu nakrájenou zeleninu, petržel a citronovou kůru.

3

Suroviny na zálivku smíchejte a přelijte jimi kuskus. Dobře promíchejte a podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Prosím, uveďte znovu kolik se do salátu přidává petrželové natě. V receptu je to nezřetelné - 40g nebo 400 g... můžete to opravit? Děkuji Herinková

Anonym

Někde jsem četla, že v Maroku se dělá tento salát pouze z Bulguru ( drcené pšenice), velkého množství zelené petrželky plus olivový olej a sůl. Odkud pochází Vaše verze Tabouleh? Děkuji za odpověď. Zdraví Dana Herinková

Anonym

Vyzkoušela jsem a nemá to chybu. Petrželky bych se vůbec nabála, dá tomu tu správnou chuť. /plně njevíc jsem si pochutnala druhý den, kdy se všechny přísady kráásně propojily. Mňam!

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.14

Anonym

Výborné, lehké, jen opatrně s citrónovou kůrou. Nastrouhala jsem tam jen 1/4 uvedeného množství a ve výsledku to i přesto bylo intenzivní. Ale možná je to tím, že jinak c.k. vynechávám u všech receptů...;-)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč