Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký salát s cizrnou a rýží natural

Řecký salát s cizrnou a rýží natural

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 858 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 105 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčená kombinace čerstvé zeleniny, oliv a fety osvěžená sladkou kukuřicí. 

Suroviny

rýže hnědá 100 g
sůl a pepř
250 g
třešňová rajčátka rozpůlená
400 g
konzerva cizrny scezená a propláchnutá
nakrájená na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno
100 g
cukrová kukuřice slitá a propláchnutá
100 g
olivy kalamata vypeckované
kůra a šťáva z jednoho citronu
olivový olej 1 PL
oregano 1 ČL
sušený a sušená máta nebo kopr
česnek 2 stroužky
rozdrobený

Postup

1

V míse smíchejte rýži uvařenou al dente podle návodu na obalu, rozpůlená třešňová rajčátka a propláchnutou cizrnu. Přidejte kostičky salátové okurky, jarní cibulky, cukrovou kukuřici a olivy kalamata a všechno zlehka promíchejte.

2 Na zálivku smíchejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu, olivový olej, sušené bylinky a podrcené stroužky česneku. Osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do salátu a posypte rozdrobenou fetou.

NĚCO NAVÍC

Sušené bylinky jsou po ruce vždycky, ale na jaře a v létě, kdy mají bylinky sezonu, je škoda nevyužít čerstvé. Těch je ale třeba přidat mnohem víc, protože usušením se ztratí objem a pozmění či zkoncentruje chuť. Počítejte, že jedna lžička sušených je 1-2 vrchovaté lžíce čerstvých (podle konkrétního druhu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

17.01.2017 20:18

Vynikajici salat! Nejdriv mi prislo divne davat do nej kukurici, ale krasne tam krupala :) Dik!

Apetit magazín