Řecký salát s cizrnou a rýží natural

Řecký salát s cizrnou a rýží natural

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 858 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 105 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčená kombinace čerstvé zeleniny, oliv a fety osvěžená sladkou kukuřicí. 

Související recepty

Suroviny

rýže hnědá 100 g
sůl a pepř
250 g
třešňová rajčátka rozpůlená
400 g
konzerva cizrny scezená a propláchnutá
okurka 1 ks
nakrájená na kostičky
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno
100 g
cukrová kukuřice slitá a propláchnutá
100 g
olivy kalamata vypeckované
kůra a šťáva z jednoho citronu
olivový olej 1 PL
oregano 1 ČL
sušený a sušená máta nebo kopr
česnek 2 stroužky
sýr feta 100 g
rozdrobený

1 V míse smíchejte rýži uvařenou al dente podle návodu na obalu, rozpůlená třešňová rajčátka a propláchnutou cizrnu. Přidejte kostičky salátové okurky, jarní cibulky, cukrovou kukuřici a olivy kalamata a všechno zlehka promíchejte.

2 Na zálivku smíchejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu, olivový olej, sušené bylinky a podrcené stroužky česneku. Osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do salátu a posypte rozdrobenou fetou.

NĚCO NAVÍC

Sušené bylinky jsou po ruce vždycky, ale na jaře a v létě, kdy mají bylinky sezonu, je škoda nevyužít čerstvé. Těch je ale třeba přidat mnohem víc, protože usušením se ztratí objem a pozmění či zkoncentruje chuť. Počítejte, že jedna lžička sušených je 1–2 vrchovaté lžíce čerstvých (podle konkrétního druhu). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit