Osvědčená kombinace čerstvé zeleniny, oliv a fety osvěžená sladkou kukuřicí.
Suroviny
1 V míse smíchejte rýži uvařenou al dente podle návodu na obalu, rozpůlená třešňová rajčátka a propláchnutou cizrnu. Přidejte kostičky salátové okurky, jarní cibulky, cukrovou kukuřici a olivy kalamata a všechno zlehka promíchejte.
2 Na zálivku smíchejte nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu, olivový olej, sušené bylinky a podrcené stroužky česneku. Osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do salátu a posypte rozdrobenou fetou.
NĚCO NAVÍC
Sušené bylinky jsou po ruce vždycky, ale na jaře a v létě, kdy mají bylinky sezonu, je škoda nevyužít čerstvé. Těch je ale třeba přidat mnohem víc, protože usušením se ztratí objem a pozmění či zkoncentruje chuť. Počítejte, že jedna lžička sušených je 1–2 vrchovaté lžíce čerstvých (podle konkrétního druhu).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!(30 receptů)
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů)
Komentáře
Martina Vlad
17.01.2017 20:18
Vynikajici salat! Nejdriv mi
Vynikajici salat! Nejdriv mi prislo divne davat do nej kukurici, ale krasne tam krupala :) Dik!