0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstovinové polštářky

Těstovinové polštářky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstovinové polštářky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2177 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 253 g
Tuky 82 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Méně vydatné než běžné zapékané těstoviny. Krásné, a přitom tak snadné!

Suroviny

lasagne (těstovina) 250 g
olivový olej 1 PL
ricotta 250 g
nebo žervé či jemný tvaroh
baby špenát 50 g
rajčatová omáčka hotová 700 g
čedar 50 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Připravte těstoviny podle návodu na obalu – většinou stačí přelít je v misce horkou vodou a dát jim pět minut na to, aby zvláčněly. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Dobře vymastěte plech nebo širokou mísu z varného skla.

2

Lasagne sceďte. Doprostřed každého plátu dejte lžíci ricotty, posypte špenátem, osolte a opepřete.  Pláty vždy přeložte napůl a okraje velmi pečlivě přitiskněte k sobě, aby se dobře spojily a náplň neměla šanci vytéct. Úhledné kapsy potom klaďte na plech tak, aby se částečně překrývaly.

3

Hotovou omáčku přelijte přes naskládané těstoviny a rovnoměrně ji rozetřete. Posypte strouhaným sýrem. Zapékejte, až začne omáčka bublat a sýr se roztaví (nenechte ho ale příliš zhnědnout), a neste na stůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

50 g spenatu se mi zda hodne malo, ja jsem pouzila kolem 200g (a priste dam jeste vic) a rozhodne bych ho predtim nesparovala, to z neho nezbyde skoro nic. Teplo v troube se o tom postara dostatecne. A jeste jsem pouzila zbytek zampionu, ktere jsem mela v lednicce, predtim jsem je osmahla na masle.

Markéta Modrovská

chtěla bych se zeptat, jaký typ lasagní používáte. Když jsem recept zkoušela já, tak se mi těstovinové pláty k sobě přilepily a už nešly od sebe ( po krátkém vaření ). Když jsem je na druhou stranu zkoušela jen přelít horkou vodou, tak byly naopak po zapečení v troubě moc tvrdé. Čas do 15 minut jsem nedodržela. Děkuji za radu.

Anonym

prodavaji se lasagne co se nemusi vařit vubec, protoze se tradicne pouze zapekaji, potom lasagne ktere prave staci ponorit do vody, coz je napsano na krabicce, tak bych asi vzala ty, znacku z hlavy nevim

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit