0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátové lasagne se sušenými rajčaty

Špenátové lasagne se sušenými rajčaty

4.4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5603 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 935 g
Tuky 102 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne doplněné špenátem a rajčaty, zvýrazněné chutí parmazánu.

Suroviny

základní hovězí ragú
lasagne (těstovina) 6 plátků
baby
nakládaná, sušená, pokrájená
máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 30 g
mléko 600 ml
studené
muškátový květ 1 špetka
strouhaný
lasagne (těstovina) 2 plátky

1 Sáček základního ragú nechte v hrnci bublat 10 minut. Přimíchejte 75 g baby špenátu a 50 g nakládaných sušených rajčat.

2 V jiném hrnci rozpusťte 30 g másla, přidejte 30 g hladké mouky a míchejte 1 minutu. Vešlehejte 600 ml studeného mléka, bešamel osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu, míchejte a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte 50 g strouhaného parmazánu.

3 Dno zapékací nádoby pokryjte polovinou ragú. Překryjte 2–3 pláty lasagní. Potřete polovinou bešamelu a na to dejte zbytek ragú. Opět překryjte lasagněmi a zalijte zbytkem bešamelu. Posypte 100 g strouhaného parmazánu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 ºC 30–35 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

Anonym

1. věta v receptu mě dostala... "Sáček základního ragú nechte v hrnci bublat 10 minut." ...tak nevím.... mám uvařit ragů, dát ho do sáčku a nechat ho bublat i se sáčkem...? ...a bešel do sáčku už dávat nemusím?... :-)))

Anonym

Aj mňa tá vetička zarazila. Všimla som si ju už v recepte na Kořeněné hovězí chilli. Tam je našťastie podtrhnutý odkaz, takže sa dá zistiť, co tím chtěl básník ríci. Odkaz vedie k Základnímu hovězímu ragú. Tým sa samozrejme jednoduchý recept na lasagne trochu komplikuje a predlžuje sa nám čas prípravy, ale nakoniec to určite chutí skvele! Bolo by ale fajn, keby tvorcovia receptu použili presný odkaz na súvisiaci recept :o)))

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč