Lasagne doplněné špenátem a rajčaty, zvýrazněné chutí parmazánu.
Postup
1
Sáček základního ragú nechte v hrnci bublat 10 minut. Přimíchejte 75 g baby špenátu a 50 g nakládaných sušených rajčat.
2
V jiném hrnci rozpusťte 30 g másla, přidejte 30 g hladké mouky a míchejte 1 minutu. Vešlehejte 600 ml studeného mléka, bešamel osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu, míchejte a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte 50 g strouhaného parmazánu.
3
Dno zapékací nádoby pokryjte polovinou ragú. Překryjte 2–3 pláty lasagní. Potřete polovinou bešamelu a na to dejte zbytek ragú. Opět překryjte lasagněmi a zalijte zbytkem bešamelu. Posypte 100 g strouhaného parmazánu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 ºC 30–35 minut dozlatova.
Komentáře