Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátové lasagne se sušenými rajčaty

Špenátové lasagne se sušenými rajčaty

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5603 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 935 g
Tuky 102 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne doplněné špenátem a rajčaty, zvýrazněné chutí parmazánu.

Suroviny

základní hovězí ragú
lasagne (těstovina) 6 plátků
baby
nakládaná, sušená, pokrájená
mléko 600 ml
studené
strouhaný
lasagne (těstovina) 2 plátky

1 Sáček základního ragú nechte v hrnci bublat 10 minut. Přimíchejte 75 g baby špenátu a 50 g nakládaných sušených rajčat.

2 V jiném hrnci rozpusťte 30 g másla, přidejte 30 g hladké mouky a míchejte 1 minutu. Vešlehejte 600 ml studeného mléka, bešamel osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu, míchejte a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte 50 g strouhaného parmazánu.

3 Dno zapékací nádoby pokryjte polovinou ragú. Překryjte 2–3 pláty lasagní. Potřete polovinou bešamelu a na to dejte zbytek ragú. Opět překryjte lasagněmi a zalijte zbytkem bešamelu. Posypte 100 g strouhaného parmazánu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 ºC 30–35 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

23.01.2010 22:16
1. věta v receptu mě dostala... "Sáček základního ragú nechte v hrnci bublat 10 minut." ...tak nevím.... mám uvařit ragů, dát ho do sáčku a nechat ho bublat i se sáčkem...? ...a bešel do sáčku už dávat nemusím?... :-)))
24.01.2010 19:02
Aj mňa tá vetička zarazila. Všimla som si ju už v recepte na Kořeněné hovězí chilli. Tam je našťastie podtrhnutý odkaz, takže sa dá zistiť, co tím chtěl básník ríci. Odkaz vedie k Základnímu hovězímu ragú. Tým sa samozrejme jednoduchý recept na lasagne trochu komplikuje a predlžuje sa nám čas prípravy, ale nakoniec to určite chutí skvele! Bolo by ale fajn, keby tvorcovia receptu použili presný odkaz na súvisiaci recept :o)))

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč