Smetanové cuketové lasagne

Smetanové cuketové lasagne

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (23)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5943 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 1053 g
Tuky 85 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Až je budete připravovat, můžete si vyhrát s kořením. Fantazii se meze nekladou!

Suroviny

lasagne 9 plátků
sušené
slunečnicový olej 1 PL
+ trocha navíc
cibule 1 ks
najemno
cuketa 700 g
(přibližně 6 drobných ks), nahrubo
česnek 2 stroužky
rozmačkané
ricotta 250 g
sýr 50 g
typu čedar, nastrouhaný
rajčatové pyré 350 g
na špagety
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Do hrnce dejte vařit vodu a na pět minut do ní vložte lasagne, aby změkly, ale nebyly provařené. Propláchněte studenou vodu, pak zakapejte olejem, ať se vzájemně nepřilepují.

2.
Mezitím ve větší pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli. Po třech minutách přidejte cukety i česnek a pokračujte v opékání, aby cukety změkly a zjasnily barvu. Vmíchejte dvě třetiny ricotty i čedaru, podle chuti osolte a opepřete. Rajčatovou omáčku dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší stupeň.

3. Naskládejte lasagne do větší zapékací mísy: nejprve navršte polovinu cuketové směsi, pak těstoviny a poté rajčatovou omáčku. Opakujte; skončete zbytkem ricotty a čedaru. Pečte deset minut na vrchní mřížce, dokud těstoviny nezvláční a sýr nezezlátne.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit