Až je budete připravovat, můžete si vyhrát s kořením. Fantazii se meze nekladou!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Do hrnce dejte vařit vodu a na pět minut do ní vložte lasagne, aby změkly, ale nebyly provařené. Propláchněte studenou vodu, pak zakapejte olejem, ať se vzájemně nepřilepují.
Mezitím ve větší pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli. Po třech minutách přidejte cukety i česnek a pokračujte v opékání, aby cukety změkly a zjasnily barvu. Vmíchejte dvě třetiny ricotty i čedaru, podle chuti osolte a opepřete. Rajčatovou omáčku dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší stupeň.
Naskládejte lasagne do větší zapékací mísy: nejprve navršte polovinu cuketové směsi, pak těstoviny a poté rajčatovou omáčku. Opakujte; skončete zbytkem ricotty a čedaru. Pečte deset minut na vrchní mřížce, dokud těstoviny nezvláční a sýr nezezlátne.