Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové cuketové lasagne

Smetanové cuketové lasagne

4.5/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5926 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 1053 g
Tuky 85 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až je budete připravovat, můžete si vyhrát s kořením. Fantazii se meze nekladou!

Suroviny

lasagne (těstovina) 9 plátků
sušené
slunečnicový olej 1 PL
+ trocha navíc
najemno
cuketa 700 g
(přibližně 6 drobných ks), nahrubo
česnek 2 stroužky
rozmačkané
ricotta 250 g
sýr 50 g
typu čedar, nastrouhaný
rajčatová passata - pyré 350 g
na špagety
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Do hrnce dejte vařit vodu a na pět minut do ní vložte lasagne, aby změkly, ale nebyly provařené. Propláchněte studenou vodu, pak zakapejte olejem, ať se vzájemně nepřilepují.

2

Mezitím ve větší pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli. Po třech minutách přidejte cukety i česnek a pokračujte v opékání, aby cukety změkly a zjasnily barvu. Vmíchejte dvě třetiny ricotty i čedaru, podle chuti osolte a opepřete. Rajčatovou omáčku dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší stupeň.

3

Naskládejte lasagne do větší zapékací mísy: nejprve navršte polovinu cuketové směsi, pak těstoviny a poté rajčatovou omáčku. Opakujte; skončete zbytkem ricotty a čedaru. Pečte deset minut na vrchní mřížce, dokud těstoviny nezvláční a sýr nezezlátne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín