Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s krémem z karotky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2011 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 229 g
Tuky 68 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý oběd nebo večeře nejen pro vegetariány

Suroviny

mrkev 500 g
očištěná
robiola, lučina atd.
mléko 300 ml
pažitka 1 svazek
nasekaná
olivový olej panenský
sůl
pepř
těstoviny 300 g
třeba fusilli nebo penne rigate
na proužky
petrželka 1 PL
nasekaná
strouhaný

Postup

1

Oškrábejte karotku a v osolené vodě ji uvařte doměkka. 300 g karotky, čerstvý sýr, mléko, pažitku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř umixujte dohladka. Dejte vařit těstoviny.

2

Cibuli poduste na 2 lžících oleje dozlatova. Přidejte zbylou karotku nakrájenou na kostičky, zastříkněte vínem, osolte a opepřete. Jakmile se víno odpaří, stáhněte z ohně.

3

Slijte těstoviny a promíchejte se sýrovým krémem, dušenou zeleninou a petrželkou. Vložte do zapékací nádoby, posypte parmazánem a 10 minut zapékejte v troubě vyhřáté na 150 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...