0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s krémem z karotky

Těstoviny s krémem z karotky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s krémem z karotky

4.1 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2011 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 229 g
Tuky 68 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý oběd nebo večeře nejen pro vegetariány

Suroviny

mrkev 500 g
očištěná
krémový sýr 200 g
robiola, lučina atd.
mléko 300 ml
pažitka 1 svazek
nasekaná
olivový olej panenský
sůl
pepř
těstoviny 300 g
třeba fusilli nebo penne rigate
cibule 2 ks
na proužky
víno bílé 100 ml
petrželka 1 PL
nasekaná
parmazán 50 g
strouhaný

1 Oškrábejte karotku a v osolené vodě ji uvařte doměkka. 300 g karotky, čerstvý sýr, mléko, pažitku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř umixujte dohladka. Dejte vařit těstoviny.

2 Cibuli poduste na 2 lžících oleje dozlatova. Přidejte zbylou karotku nakrájenou na kostičky, zastříkněte vínem, osolte a opepřete. Jakmile se víno odpaří, stáhněte z ohně.

3 Slijte těstoviny a promíchejte se sýrovým krémem, dušenou zeleninou a petrželkou. Vložte do zapékací nádoby, posypte parmazánem a 10 minut zapékejte v troubě vyhřáté na 150 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč