Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny se žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 140
Do 45 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3165 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 316 g
Tuky 143 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny se sýrem děti milují. Této verzi navíc dávají šmrnc voňavé žampiony a na kostičky nakrájená šunka. Zapečené krémové těstoviny pořádně zasytí celou rodinu. Jednoduše recept k nezaplacení.

Suroviny

těstoviny 500 g
farfalle
+ trocha navíc
na půlky
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
mléko 500 ml
šunka 140 g
na kostičky
sýr 140 g
čedar nebo gouda, nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte.

2

Troubu zahřejte na 200 °C.

3

Ve velkém rendlíku rozpusťte trochu másla. Osmažte na něm žampiony (pár minut), pak je dejte stranou. Rendlík vytřete papírovou utěrkou.

4

V rendlíku rozpusťte zbývající máslo, přidejte většinu cibule a nechte ji minutu měknout.

5

Minutu vmíchávejte mouku, pak postupně vlijte mléko, aby vznikla hladká omáčka.

6

Zvyšte plamen a za stálého míchání nechte omáčku pár minut bublat a houstnout.

7

Stáhněte oheň, vmíchejte šunku a většinu sýra, osolte a opepřete podle potřeby.

8

Těstoviny a žampiony navrstvěte do velké ohnivzdorné nádoby, přelijte omáčkou a pořádně promíchejte.

9

Posypte zbývajícím sýrem a jarní cibulkou, pak 10 minut pečte dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...