0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny se žampiony

Zapečené těstoviny se žampiony

4.2 / 5. Počet hodnocení: 104
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3165 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 316 g
Tuky 143 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny se sýrem děti milují. Této verzi navíc dávají šmrnc voňavé žampiony.

Suroviny

těstoviny 500 g
farfalle
máslo 50 g
+ trocha navíc
žampiony 200 g
na půlky
jarní cibulka svazek
na kolečka
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 500 ml
šunka 140 g
na kostičky
sýr 140 g
čedar nebo gouda, nastrouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte.

2

Troubu zahřejte na 200 °C.

3

Ve velkém rendlíku rozpusťte trochu másla. Osmažte na něm žampiony (pár minut), pak je dejte stranou. Rendlík vytřete kuchyňským papírem.

4

V rendlíku rozpusťte zbývající máslo, přidejte většinu cibule a nechte ji minutu měknout.

5

Minutu vmíchávejte mouku, pak postupně vlijte mléko, aby vznikla hladká omáčka.

6

Zvyšte plamen a za stálého míchání nechte omáčku pár minut bublat a houstnout.

7

Stáhněte oheň, vmíchejte šunku a většinu sýra, osolte a opepřete podle potřeby.

8

Těstoviny a žampiony navrstvěte do velké ohnivzdorné nádoby, přelijte omáčkou a pořádně promíchejte.

9

Posypte zbývajícím sýrem a jarní cibulkou, pak 10 minut pečte dozlatova.

Související články

AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...
Rychlé těstoviny jako z italského venkova
  • Tipy a triky

Rychlé těstoviny jako z italského venkova

Tak prosté, a přitom tak variabilní! Připravte si snadno a rychle těstoviny inspirované kuchyní prostých italských venkovanů – jsou stejně zemité, vřelé a veselé jako oni....

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit